Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Željko Jovanović

Ministar tvrdi: Nesporazum je napravio bahati tajnik Josip Čop

'24.12.2011., Zagreb - Proglasenje najboljih sportasa i sportskih kolektiva za 2011. u izboru Sportskih novosti. Zeljko Jovanovic, Zlatko Matesa. Photo: Daniel Kasap/PIXSELL'
'Daniel Kasap/PIXSELL'
11.02.2013.
u 20:35

- Želimo spriječiti da se i jedna lipa previše iz sredstava namijenjenih sportašima troši na plaće zaposlenih, npr. na plaću glavnog tajnika

Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora, i Željko Jovanović, ministar znanosti, obrazovanja i sporta, jučer su se sastali kako bi riješili problem transakcije 105 milijuna kuna od igara na sreću. Ministarstvo je taj novac \"zaštopalo\" jer su od HOO-a zatražili katalog radnih mjesta, odnosno uvid u to tko ima koliku plaću.

– Na sastanku je bio i Petar Skansi, pomoćnik ministra, i brzo smo riješili sve nesporazume – rekao je Zlatko Mateša, bez dodatnih komentara ili pitanja.

Željko Jovanović sve je objasnio, i više nego što je trebao.

Bez straha za sportaše

– Razriješili smo nesporazum koji je svojim bahatim ponašanjem, što mu nije prvi put, prouzročio Josip Čop. Sigurno tome nije razlog briga za sportaše, nego njegov osobni interes – rekao je Jovanović.

Zanimljivo je da će HOO na kraju ministarstvu dostaviti sistematizaciju radnih mjesta. Što je ministarstvo i zahtijevalo prije nego što je zaustavilo isplatu.

– Ni jednog trena novac namijenjen sportašima za stipendije, pripreme i ostale aktivnosti nije bio upitan, već na taj način želimo spriječiti da se i jedna lipa previše iz sredstava namijenjenih sportašima troši na plaće zaposlenih, npr. na plaću glavnog tajnika – istaknuo je Jovanović.

Stop rodbinskim vezama

Hrvatski olimpijski odbor ima proračun za ovu godinu 123,6 milijuna kuna. No, Jovanovića zabrinjava podatak da se na materijalne troškove i troškove plaća zaposlenika izdvaja 24 milijuna kuna godišnje.

– Jednostavno želimo imati bolji uvid u te troškove – istaknuo je Jovanović i dodao:

– Zajedno s HOO-om te Ministarstvom financija radimo na rješavanju dodatnog financiranja sporta od igara na sreću, posebno kladionica, internet-kladionica i nadam se da će vrlo brzo ta sredstva povećati ukupni iznos koji je na raspolaganju vrhunskim sportašima. Naš prijedlog ide u smjeru dodatnih olakšica za sve tvrtke koje ulažu u sport, a cilj nam je osnovati i poseban fond u koji će se slijevati sva ta sredstva. Dio tog kolača koji odlazi na logistiku za sport mora biti minimalan. Poznanstva, političke ili rodbinske veze ne smiju imati nikakvu ulogu u raspodjeli financijskog kolača sportskim savezima. Zahtijevamo i financijsku disciplinu i nitko ne smije trošiti više od svojih prihoda.

Ključne riječi

Komentara 10

SE
sestrićna
21:21 11.02.2013.

jovanović govori o bahatosti :)))))))

JA
JackRussell
21:30 11.02.2013.

24 milijuna kuna godišnje HOO troši na plaće zaposlenika?!??!?! Pa što oni imaju 30 tisuća zaposlenih?!??!?

MA
MaliMarinko
20:40 11.02.2013.

Ako su poznati učestali slučajevi pljačke u svim poduzećima koje nose naziv Hrvatski, ne vidim po čemu bi u Hrvatski olimpijski odbor bio iznimka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije