Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KHL

Medveščak prvi put slavio u Kazanju i preuzeo vrh ljestvice!

Medveščak
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/7
26.08.2016.
u 21:01

Medvjedi su su nakon dva kola vodeća momčad Zapadne konferencije KHL-a.

Hokejaši Medveščaka i u drugoj su utakmici nove sezone Kontinentalne hokejske lige (KHL) ostvarili gostujuću pobjedu, svladavši u ruskom Kazanju Ak Barse s 3-1 (1-0, 2-0, 0-1) te su nakon dva kola vodeća momčad Zapadne konferencije KHL-a.

Baš kao što su tri dana prije ostvarili svoju prvu pobjedu kod Lade u Togliattiju, 'medvjedi' su prvi put u povijesti nastupa u KHL-u trijumfirali na gostovanju u Kazanju. Osim po pobjedi, ova će utakmica ostati upamćena i po nevjerojatno velikom broju isključenja, do kojih je došlo ponajviše zahvaljujući nepotrebno oštrom kriteriju sudaca.

U takvim su okolnostima više patili Medveščakovi igrači, koji su dobar dio utakmice bili brojčano inferiorni domaćinima, ali su se odlično branili s igračem manje i na vratima imali iznimno raspoloženog Dannyja Taylora. Zagrebačka momčad je do vodstva stigla u prvoj trećini, kad su 'medvjedi' prvi put imali situaciju s igračem više, a strijelac je bio Derek Smith u 19. minuti.

Samo 24 sekunde trebale su Brandonu McMillanu za pogodak na početku druge trećine, kojim je Medveščak poveo 2-0. U 31. minuti momčad Gordieja Dwyera došla je i do trećeg pogotka nakon sjajne akcije i asistencije Gilberta Brulea strijelac je bio Bobby Butler.

Sve do 53. minute Danny Taylor je uspjevao zaustaviti sve pokušaje domaćih hokejaša, a onda ga je uz dosta sreće uspio svladati Justin Azevedo. Pokušali su se domaćini još više rezultatski približiti, ali im to u posljednjih osam minuta dvoboja nije uspjelo.

Završna statistika je pokazala da su Medveščakovi hokejaši u Kazanju dobili čak 59 kaznenih minuta, dok je ruska momčad imala samo 29 minuta. No, pogled na semafor i konačnih 3-1 u sjenu je bacio činjenicu da su 'medvjedi' gotovo cijeli dvoboj igrali s igračem manje.

U ponedjeljak, 29. kolovoza, s početkom u 18.45 sati, hokejaši Medveščaka će odigrati prvu domaću utakmicu u novoj sezoni, a prvi gost u Ledenoj dvorani bit će ruski Soči, momčad koja je također u novu sezonu ušla s dvije pobjede.

To je prvo u seriji od tri domaćinstva medvjeda koji će u srijedu, 31. kolovoza (18.45 sati), ugostiti Torpedo iz Nižnjeg Novgoroda, a u petak, 2. rujna (18.45 sati), u Dom sportova stiže moskovski Spartak.

AK BARS - MEDVEŠČAK 1-3 (0-1, 0-2, 1-0)

Kazanj, Tatneft Arena.

Strijelci: 0-1 Smith (19) - PP1, 0-2 McMillan (21), 0-3 Butler (31), 1-3 Azevedo (53)

Komentara 6

FU
FULL
21:24 26.08.2016.

Ovakvu utakmicu nisam nikad gledao.....suci su toliko ubili utakmicu s svojim pristranim suđenjem u korist domaćina to jednostavno nije bilo "normalno za gledati"......ne da smo pobjednici ove utakmice nego je ovakva igra jednaka Zlatnoj Olimpijskoj medalji u bilo kojem kolektivnom športu. Takav otpor u igri 5:4, gdje se igralo skoro pola utakmice, nisam nikad doživio i još k tomu osigurati toliko dominaciju tijekom cijelog susreta to se još manje gleda. Klanjam se svim igračima koji su dali obol ovoj pobjedi jer su funkcionirali kao jedan za sve, svi za jednog. Fantastično! Čestitam!

DU
Deleted user
21:17 26.08.2016.

Odlična utakmica, prava, borbena. Trajala je skoro 3 sata.Medveščak je ove sezone jak i fizički i psihički.Velika je stvar pobijediti dvostrukog prvaka na njegovom ledu. Samo hrabro naprijed.

BR
brancro
21:59 26.08.2016.

Bravo dečki, ovo je zaista bilo vrhunski odrađeno! Pobijediti dvostrukog osvajača Gagarina doma je za povijest! Vidimo se u Domu sportova!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije