Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatske kuća i u Riju

Mateša: Tražimo od premijera i Vlade da se sport premjesti u Ministarstvo turizma

03.06.2015., Zagreb -  U muzeju Mimara odrzana je svecana promocija knjige Godine zmaja, Drazen - nikad ispricana prica autora Marjana Crnogaja i Vlade Radicevica. Zlatko Matesa.  Photo: Goran Jakus/PIXSELL
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
16.02.2016.
u 12:10

– Ne postoji jača promocija države od one putem sporta. On otvara sve granice i pozicionira zemlju na drugačiji način.

Nakon Atlante, Sydneya, Atene, Londona i Pekinga, hrvatski sportaši imat će svoju kuću i u Riju.

HOO i HTZ, koji daje 200 tisuća kuna, udružit će snage pa će u sklopu Hrvatske kuće u olimpijskom Rio de Janeiru postojati i kutak za turističku promociju Lijepe naše u zemlji s više od 200 milijuna stanovnika.

– Ne postoji jača promocija države od one putem sporta. On otvara sve granice i pozicionira zemlju na drugačiji način. Brazil je jedno od najvećih tržišta s kojeg imamo pojačan interes – ističe direktor HTZ-a Ratimir Ivičić.

Hrvatska kuća u Riju bit će locirana u Sao Franciscu, u istom hotelu u središtu grada u kojem će biti smješteni i članovi nacionalnih olimpijskih odbora Japana, Australije i Novog Zelanda.

– Naši će gospodarstvenici, sportaši, novinari i dužnosnici HOO-a imati na raspolaganju 450 četvornih metara, a sve će nas to stajati ne više od 40.000 eura – objašnjavao je direktor marketinga HOO-a Ranko Ćetković.

S obzirom na to da HTZ i HOO već godinama dobro surađuju, bilo bi logično da i jedni i drugi funkcioniraju pod istim ministarstvom. Za sport bi doista bilo puno bolje da se izdvoji iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, gdje je stalno treća rupa na svirali, i da se priključi Ministarstvu turizma.

– Predlažemo premijeru i Vladi da Hrvatska napravi iskorak u tom smislu, da se sinergija sporta i turizma odrazi i u strukturi državne uprave i da imamo zajedničko ministarstvo poput Poljske – kazao je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša i dodao:

– Hrvatski sport puno više doprinosi bruto domaćoj vrijednosti nego što dobiva od iste države. Prosudbe su da unutar prihoda našeg turizma sport doprinosi sa 350 milijuna eura, a od te iste države dobiva oko 100 milijuna kuna.

>>Najuporniji su veslači i karatašice, najljeniji nogometaši

Komentara 2

Avatar Bekrija
Bekrija
16:26 16.02.2016.

Opa ova lopina bi sad lovu i od turizma? Kad će optužnica za izvlačenje love putem sportske televizije? Kad će ovaj odgovarat za uništene karijere mladih sportaša?

SA
sator
16:29 17.02.2016.

Mudar ko lija !Bilo bi pravednije da sport dodjele u Ministarstvu zaštite okoliša i kulture.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije