Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Martin i Valent Sinković:

Favoriti smo, ali nitko nam neće ljubiti noge i dati zlatnu medalju

Martin i Valent Sinković
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
27.08.2015.
u 08:15

Spremni za obranu svjetskog naslova uoči početka SP-a u Francuskoj.

Najbolji hrvatski veslači jučer su odradili posljednje jarunske treninge prije polaska u francuski Aiguebelette gdje će se od 30. kolovoza do 6. rujna održati Svjetsko prvenstvo. Svoj posljednji trening prije puta branitelji naslova Valent i Martin Sinković odradili su pred televizijskim kamerama jer oni su trenutačno najpoznatiji i najuspješniji hrvatski veslači.

Rade s PR agencijom

Doduše, u toj istoj jarunskoj vodi trenirao je i aktualni europski prvak Damir Martin, također velika hrvatska veslačka uzdanica, koji zasad još nema takav medijski status kao braća Sinković. No, on će i sam ustvrditi da su Sinkovići trenutačno daleko najjači hrvatski aduti.

– Gledao sam ih na treninzima i pitam se ima li itko, osim mene, tjelesno spremniji od njih. Dakako, šalim se, Martin i Valent su zaista superiorni.

A njima se pak rad s PR agencijom itekako isplatio jer voze sponzorski automobil, a i podupire ih Red Bull, a u to društvo mogu ući samo iznimno popularni sportaši iz ekstremnih sportova, ali i oni koji su iznimne veličine u klasičnim sportovima kao što su skijaši Svindal i Vonn, nogometaš Neymar ili pak sportaši koji u svom teškom sportu izmišljaju nove elemente poput Marija Možnika.

Zbog svega toga Sinkovići imaju i više obveza izvan veslanja pa smo priupitali njihova trenera Nikolu Bralića boji li se da bi ih medijska slava mogla zaljuljati.

– Ne vjerujem u to jer oni su maksimalni profesionalci iznimne radne etike. Doduše, da bi oni došli do sredstava za bolje uvjete moraju ići na promotivne akcije, a ja se trudim da to bude odmah nakon treninga, a ne kada trebaju odmarati.

Nećemo se osiliti

Možda nitko na ovom prvenstvu nije toliki favorit za zlato kao što je to hrvatski dvojac na pariće, no oni se time ne daju zavarati. Štoviše, kažu da im je ono što se dogodilo dosad dominantnoj Sandri Perković na atletskom SP-u najbolje upozorenje da se ne osile.

– Mislili smo da Sandra još barem četiri godine neće ni od koga izgubiti, no i to se dogodilo – kazuje Martin.

– Koliko god se sada osjećali moćno, ni mi ne možemo doživotno biti prvi jer i drugi puno treniraju. Osim toga, neće nam nitko ljubiti noge i pokloniti zlato.

Trener Bralić pak kaže:

– Mi bismo trebali pasti sekundu-dvije, a suparnici bi se trebali dignuti sekundu-dvije i tek onda bi nas mogli pobijediti. Doduše, u sportu se uvijek može dogoditi nešto nepredviđeno, uvijek može doći do neke blokade, što se njima dosad nikad nije dogodilo pa se nadam da neće ni sada.

>> Valent i Damir Sinković pobjednici regate Svjetskog kupa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije