Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATLETIKA

Maksimir se prvi put hvali: I mi sad imamo svoju olimpijku

Marija Vrajic i Matea Matosevic
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
07.02.2016.
u 12:00

Klub se trenutačno može pohvaliti činjenicom da prvi put u povijesti ima atletičarku koja će nastupiti na Olimpijskim igrama u Riju – Mariju Vrajić koja će nastupiti na maratonu.

Atletski klub Maksimir održao je redovnu godišnju skupštinu kluba na kojoj je po tko zna koji put za predsjednika izabran Ante Blažanin.

Klub se trenutačno može pohvaliti činjenicom da prvi put u povijesti ima atletičarku koja će nastupiti na Olimpijskim igrama u Riju – Mariju Vrajić koja će nastupiti na maratonu.

– Moj je cilj da ove sezone trčim maraton oko dva i pol sata. U ožujku me čeka nastup na maratonu u Trevisu u kojem ću pokušati prvi put trčati ispod 2.40 sati – rekla je Marija, koja je proglašena najboljom atletičarkom kluba u 2015. godini.

Najbolji je atletičar Danijel Fak koji je u zimskom prijelaznom roku otišao u Ulix.

– Nadamo se da će se brzo i vratiti – istaknuo je Blažanin.

Posebne nagrade dobili su pobjednici 34. kros lige – Domagoj Krišto i Katica Rumbočić, bivša nogometašica. Oni su pobjednici duge lige, dok su u kratkoj ligi slavili Ivan Androić i Sandra Bogdanović.

Klub je bio organizator niza značajnih utrka prošle godine – Plitvički maraton, 33 utrka Podsused – Zagreb, 29. polumaraton Starek koji je ujedno bio pojedinačno prvenstvo Hrvatske u polumaratonu. Sezona je završila organiziranjem novogodišnje utrke – Nova na Savi.

– Prošle godine, što se nije dogodilo nikad prije toga, imali smo u muškoj konkurenciji tri prvaka Hrvatske. Danijel Fak bio je prvi u polumaratonu, Robert Radojković u maratonu te Lovelos Slovinac u utrci na sto kilometara. Treba još istaknuti i drugo mjesto Dubravke Vešligaj u maratonu te zlatnu medalju ženske ekipe u maratonu u sastavu Vrajić, Vešligaj i Urban – istaknuo je Ante Blažanin.

U Veteranskom kupu koji je održan 21. put pobijedili su Franjo Kresojević sa 4286 bodova te Marija Vrajić sa 4842 bodova, i to sedmi put.

>> Radojković i Šustić prvaci Hrvatske u maratonu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije