Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Max! donosi

Luce moćna: Lucija Grmuša studira na dva fakulteta, a za Hrvatsku osvaja medalje

SPECIJAL MAX  27.10.2014., Zagreb - Fitness model Lucija Grmusa. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/8
21.11.2014.
u 14:52

– Uvijek sam bila jako mršava. Bila sam presretna kad sam vidjela prve rezultate. Trenerica Vanja Sajko rekla mi je da imam genetsku predispoziciju i da bih se mogla natjecati

Ako krećete u potragu za pravom ženom, ne gubite vrijeme u kuhinji ili kozmetičkom salonu, tražite je u teretani. Lucija Grmuša (20) osvojila je drugo mjesto na svjetskom natjecanju u Slovačkoj "Worlds Best Professional Bodybuilding Athletes" u kategoriji Miss fitness model. Bavi se bikini fitnessom, a na spomenutom natjecanju osvojila je još jednu medalju – broncu u ukupnom poretku. Odmah nakon toga bila je treća na svjetskom natjecanju u Italiji. Živi u Sesvetama, ali svaki dan dolazi na Knežiju u teretanu Olymp na dvosatni trening.

Sa 17 godina u teretanu

– Volim se osjećati korisno. Nisam tip koji će ljenčarit'... – objasnila je Lucija za sportski tjednik Max!.

Sa 17 godina krenula je u teretanu jer je htjela podignutu guzu, definirano tijelo.

– Uvijek sam bila jako mršava. Bila sam presretna kad sam vidjela prve rezultate. Trenerica Vanja Sajko rekla mi je da imam genetsku predispoziciju i da bih se mogla natjecati. Bavila sam se sviranjem i plesom i obožavam javne nastupe pa mi natjecanja ne predstavljaju problem – kaže Lucija.

– Kao u svakom sportu, tako i u ovom ne možete postići uspjeh u samo nekoliko mjeseci. To su godine rada. Meni je trebalo tri i još nije dovoljno.

Kako reagiraju mladići kada vide djevojku u teretani s utezima?

– Problem je u tome što ne reagiraju – nasmijala se Lucija pa nastavila:

– Imate jednu dobru fotku na Facebooku, s potpisom: "Kakva su to vremena: cure dižu utege, a dečki izlaze iz kozmetičkih salona." Mislim da ne gledaju negativno, čak mislim da se dive, ali nisam primijetila da ih nešto posebno pali.

Svira glasovir, flautu, pjeva

No, Lucija ima veće probleme od pasivnih mladića – financiranje opreme, natjecanja i putovanja. Sama plaća troškove puta i smještaja, kotizaciju, opremu...

– Voljela bih dobiti status profesionalnog natjecatelja i da imam sponzore. Bilo bi mi lakše – priznaje.

Na ruke smo dobili i njezin zavidno bogat CV. Paralelno s osnovnom školom i klasičnom gimnazijom završila je i osnovnu i srednju glazbenu školu. Svira flautu, glasovir i bavi se solo-pjevanjem. Bivša je plesačica latinoameričkih i standardnih plesova. Studira na dva fakulteta, na Kineziološkom fakultetu i Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta.

– Nisam se mogla odlučiti pa rekoh "ajmo oboje".

Kakva je situacija nakon prve akademske godine?

– Dala sam sve u roku... Priznajem da je ambiciozno, ali nisam se pokajala.

Kaže da joj je majka uvijek bila podrška, a otac si godinu i pol nije mogao predočiti o čemu se radi.

– Mislio je da idem u bodibilderice. A onda je vidio prvi nastup. Oduševio se.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije