Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stolni tenis

Legendarni Jean-Michel Saive objavio prekid karijere

Jean-Michel Saive
DPA/PIXSELL
03.12.2015.
u 20:29

Nakon što je ostao bez izgleda za nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru odlučio se za mirovinu.

Legendarni belgijski stolnotenisač Jean-Michel Saive (46) objavio je prekid karijere koja je trajala više od 30 godina.

Bivši svjetski broj jedan trenutačno se nalazi na 164. mjestu svjetske ljestvice i nakon što je ostao bez izgleda za nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru odlučio se za mirovinu.

Saive je bio najbolji igrač svijeta od veljače 1994. do lipnja 1995. godine, a tijekom karijere je nastupio na sedam olimpijskih igara, no nije uspio osvojiti niti jednu olimpijsku medalju. Na svjetskim prvenstvima je osvojio dva srebra - u pojedinačnoj konkurenciji u Gotheborgu 1993. godine, te u momčadskoj konkurenciji u Osaki 2001. Na europskim prvenstvima je osvojio šest medalja pri čemu zlato u singlu 1994. u Birminghamu. 

"Znao sam da će jednom doći i ovaj trenutak. I stigao je ove godine. Uvijek sam govorio kako bi radije igrao jednu sezonu previše, nego jednu sezonu premalo" kazao je Saive u suzama na novinarskoj konferenciji koja je održana u sjedištu Belgijskog olimpijskog odbora.

>>Primorac u 47. godini izborio glavni turnir EP-a!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije