Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVENSTVO HRVATSKE

Kosteliću i spust i superkombinacija, Andrea i Saša najbolje kod djevojaka

Ivica Kostelić
Reuters (Ilustracija)
20.03.2014.
u 15:31

Ivica Kostelić slalomskom pridružio i naslov državnog prvaka i u spustu i superkombinaciji. Andrea Komšić državna prvakinja u spustu, Saša Tršinski u superkombinaciji.

Ivica Kostelić slalomskom pridružio i naslov državnog prvaka i u spustu i superkombinaciji. Andrea Komšić državna prvakinja u spustu, Saša Tršinski u superkombinaciji.

Današnju utrku spusta Ivica Kostelić završio je pobjedom uz vrijeme 1:16.84 i jednu jedinu stotinku sekunde prednosti u odnosu na Sebastiana Arzta (AUT). Uz svega 0.23 sekunde sporije vrijeme u odnosu na Ivičino Natko Zrnčić-Dim na utrci osmi, u sklopu državnog prvenstva drugi, dok je treće mjesto nacionalne konkurencije, uz 29. mjesto utrke i 2.16 sek. zaostatka u odnosu na Ivicu pripalo Istoku Rodešu. Filip Zubčić stotinku sporiji od Istoka na četvrtom mjestu, Dalibor Šamšal peti, Luka Krsmanović šesti, Luka Gobec sedmi, a Elias Kolega osmi. Marcel Hirscher (AUT) utrku je završio na 47. poziciji uz 3.46 sek. zaostatka za Ivicom.

Ilka Štuhec (SLO) u vremenu 1:19.14, i uz 1.57 sek. prednosti u odnosu na Ines Beran (AUT) pobijedila je na ženskom spustu Otvorenog prvenstva Hrvatske u Innerkremsu. Andrea Komšić na utrci deveta uz 2.35 sek. zaostatka za Štuhec, Saša Tršinski odmah do nje deseta uz 2.47 sek. zaostatka. Andrea nacionalno prva, Saša druga, uz 13. mjesto utrke Sofija Novoselić nacionalno treća, uz 14. i 15. mjesto utrke Iva Mišak i Leona Popović četvrta i peta.

Superkombinacijsko natjecanje skijaša OP Hrvatske Ivici Kosteliću ponovno je donijelo i ukupnu i pobjedu u nacionalnim okvirima u vremenu 2:08.25. Najbliži do njega i na natjecanju i nacionalno, uz 0.91 sek. zaostatka, Natko Zrnčić-Dim. Četvrti na natjecanju, nacionalno superkombinacijski treći Dalibor Šamšal. Dok su se u daljnjem poretku naših skijaša našli redom Filip Zubčić, Istok Rodeš, Luka Krsmanović, Elias Kolega te Luka Gobec.

Na superkombinaciji skijašica još jedna pobjeda za Ilku Štuhec u vremenu 2:16.81. Saša Tršinski druga na natjecanju uz 4.02 sek. zaostatka, što joj je nacionalno donijelo pobjedu. Iva Mišak od hrvatskih djevojaka superkombinacijska druga (peto mjesto ukupno), Andrea Komšić treća (ukupno sedma), Sofija Novoselić četvrta (ukupno osma). Leona Popović bez završetka slalomske vožnje.

>> Ivici prva pobjeda tek na Prvenstvu Hrvatske, Novoselić najbolja kod žena

Komentara 1

Avatar Uzoran Haški Robijaš
Uzoran Haški Robijaš
19:01 20.03.2014.

Bravo Ivica jer nekada si rasturao po europi a sada rasturaš doma na balkanu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije