Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedrenje

Kljaković-Gašpić proslavio godišnjicu jedriličarskog Reala

Ivan Kljaković Gašpić
Igor Kralj/PIXSELL
30.08.2015.
u 16:25

Aktualni europski prvak u finnu na proslavi 20. godišnjice elitne svjetske jedrilice Esimit Europa.

Ivan Kljaković-Gašpić, aktualni europski prvak u teškom olimpijskom samcu (klasa finn), ovog se vikenda našao u Monte Carlu prilično ekskluzivnom društvu, među 200-tinjak uzvanika, koje je proslavilo 20. godišnjicu projekta Esimit Europa.

Splićanin je dio ove elitne posade postao 2012. godine, a u tom su društvu uistinu velikani, osvajači America's Cupa, Volvo Ocean Racea, osvajači olimpijskih medalja, svjetskih i europskih naslova. Tijekom svog postojanja jedrilica pod imenom Esimit Europa 2 nije izgubila niti jednu regatu u kojoj je startala, a na svom kontu ima čak 39 pobjeda i niz različitih brzinskih rekorda što je i razumljivo jer je to jedna od najbržih i tehnološki najnapredinijih jedrilica na svijetu.

- Čast mi je bilo biti ovdje u Monte Carlu jer je riječ o jedrilici i posadi koja je u rangu nogometnog kluba Real Madrid. Od tehnologije, organizacije i samih jedriličara u pitanju je svjetski vrh. Drago mi je da se u ovom europskom projektu među 11 nacija našla i Hrvatska. To je velika pohvala za naše jedrenje i dobra motivacija da i dalje nastavimo puno raditi - kazao je Kljaković-Gašpić, jedan od 18 vrhunskih jedriličara iz 11 europskih zemalja koji čine ovu elitnu posadu.

Službeni program u Monte Carlu održao se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Slovenije Boruta Pahora i predsjednika Cipra Nicosa Anastasiadesa. Utemeljitelji projekta Esimit Europa, a idejni začetnik je bio Slovenac igor Simčič,  hvale se da su prepoznati u cijeloj Europi kao jedinstven primjer dijaloga "gradnje mostova" kroz sport, diplomaciju, poslovne odnose, kulturu i društvenu odgovornost. 

>>Ivan Kljaković Gašpić postao član Esimita Europe

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije