Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karla Čović

Strava, samo sam čekala da se srušim...

Karla Čović
08.07.2015.
u 00:30

Svjetsko prvenstvo: Nakon zlata i srebra, Karla ove godine osvojila četvrto mjesto.

Varaždinka Karla Čović (37) osvojila je četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Double Ultra triatlonu koji je održan u mađarskom gradu Velenceu. Za plasman je trebalo otplivati 7600 metara, voziti bicikl 360 kilometara te trčati dva maratona - 84 kilometra.

Kriza po noći

- I uza sve to temperatura je bila 34 stupnja Celzijeva, a start je bio u 10 sati. Počelo je s plivanjem u tamošnjem jezeru. Bez obzira na to što nisam imala neoprensko odijelo, imala sam dobru brzinu, ali sam stalno gubila pravac i na tome izgubila previše vremena - rekla je Karla.

A onda je krenula biciklistička avantura.

- Staza je bila malo brdovita, često sam mijenjala ritam, brzinu. Tijekom dana je sve bilo u redu, ali čim se spustio mrak, nastali su veliki problemi. Inače puno spavam i ne mogu dugo ostati budna tako da sam imala krizu cijelu noć - istaknula je Karla.

Pred jutro počelo je trčanje glavnom plažom.

- Odmah me lupilo sunce. Bila su 34 stupnja u hladu. Počela sam osjećati mučninu, slabost, bolove. Više nisam ni vidjela dobro. Ostala sam bez zraka, pala mi je motivacija. Totalno psihičko rasulo. Trčanje se pretvorilo u hodanje, svaka tri četiri koraka prošla sam jedan metar. Pila sam puno tekućine, polijevala se vodom, trljala tijelo ledom, ali bilo je prevruće. Samo sam čekala da se srušim, ali morala sam ići dalje - ispričala je Karla.

Nakon 42. kilometra krenulo je nabolje.

- Počela sam trčati kao da sam svježa, odmorna, cijelu plažu sam digla na noge! Svi su u čudu gledali i navijali. Kako sam bila sigurna da neću prekoračiti limit i da ne mogu stići ženu ispred sebe, išla na masažu, družila se s ljudima, zabavljala.

Zadnji krug s hrvatskom zastavom otrčala sam u sprintu - rekla je Karla, koja je stazu prošla za 33 sata, 45 minuta i 12 sekundi.

Spasiteljica na bazenu

Od 33 sata, 15 sati radila sam u kolapsu, a zadnjih šest sati rušila sam rekorde krugova maratona - rekla je Karla, koja se profesionalno ne bavi nijednim sportom.

- Nemam sponzora, nema podrške grada Varaždina, nemam klub, nemam trenera. Nemam ništa. Osim dobrih rezultata jer sam u ovoj disciplini 2013. bila svjetska prvakinja, a prošle godine druga.

Najveća mi je podrška otac. Inače, radim kao spasiteljica na bazenima Varaždin. Prije sam radila kako spasiteljica na jezeru. Inače, na bazenu nemam gotovo nikakvih intervencija, nije se još nitko utopio - kazala je Karla Čović.

Nastupio je i Nenad Šimunko, koji je osvojio 12. mjesto.

Komentara 3

Avatar M_Cibale
M_Cibale
10:07 08.07.2015.

Svaka čast ženo,moj naklon!

SE
Secli
01:31 08.07.2015.

Nevjerojatno,svaka čast.

MA
maki24
09:09 08.07.2015.

Moj naklon

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije