Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konferencija na KIF-u

Joško Vlašić: Nije Nikola projekt za zaradu

Joško Vlašić, Blanka Vlašić
Foto: Reuters
22.02.2014.
u 08:07

- S Hajdukom smo potpisali dvoipolgodišnji ugovor jer je moja procjena da je za Nikolu najbolje da se ovdje razvija

Jučer započeta 12. međunarodna konferencija Kondicijska priprema sportaša svojevrsni je all-star vikend kondicijskih trenera. Na posebnoj tribini izdvojeni su bili Joško Vlašić, Pero Kuterovac, Luka Milanović i Mario Tomljanović, koji je pak izabran za trenera godine.

Pero predaje u Australiji

Tomljanović je bio kondicijski trener rukometne reprezentacije koja je 2012. i 2013. na velikim natjecanjima osvojila tri bronce. S obzirom da je Mario preselio u kinesku reprezentaciju, a Hrvatska je ostala bez medalje, neki su to odmah doveli u vezu. U izravnoj je vezi pak rad Luke Milanovića i Ante Tomića, koji je upravo odigrao svoju najbolju utakmicu u Euroligi, baš kao i Pere Kuterovca s olimpijskim vaterpolskim pobjednicima. Zahvaljujući tome, Peru pozivaju na predavanja u Brazil i Kinu, a i vanjski je suradnik Australskog instituta za sport.

A Institut poput australskog ili francuskog namjeravaju izgraditi i ljudi s Kineziološkog fakulteta.

- Za mjesec dana krećemo s arhitektonskim natječajem za zapadni sveučilišni sportski kampus, a prve bagere očekujemo u proljeće sljedeće godine. Prva faza vrijedna 150 milijuna kuna uključuje veliku dvoetažnu dvoranu, novu zgradu Instituta s dijagnostičkim centrom na 4000 četvornih metara i veliki broj vanjskih terena - prenio nam je dekan KIF-a prof. dr. Damir Knjaz.

Stručnjak ili tata?

Zvijezda prvog dana konferencije bio je Joško Vlašić sa svojim obiteljskim projektom. Dok se kći Blanka pokušava vratiti u svjetski atletski vrh, 16-godišnji sin Nikola upravo je debitirao u prvoj momčadi Hajduka.

Foto: Ilustracija/Ivo Cagalj/PIXSELL

Provokativni moderator Siniša Kovačić htio je od Joška izvući što više pa ga je pitao doživljavaju li ga u Hajduku kao stručnjaka ili kao ambicioznog tatu te je li Blanka bila projekt za pokazivanje, a Nikola za zaradu.

- Ne stoji ni jedno od toga jer, da smo supruga i ja liječnici ili odvjetnici, vjerojatno bi nam i djeca išla tim putem.

Projektant Nikoline karijere nije htio govoriti o tome koji se sve klubovi zanimaju za sina, pa tako ni je li među njima Barcelona.

- S Hajdukom smo potpisali dvoipolgodišnji ugovor jer je moja procjena da je za Nikolu najbolje da se ovdje razvija. Za nekoga je možda bolje da ode van, a procjene su raskrižja na kojima se donose velike odluke.

Sve nas se dojmio film od 100 sekundi o tome kako je Nikola ozbiljno počeo trenirati gotovo kao beba.

- Nikola je počeo trenirati s četiri i pol godine jer danas morate početi vrlo rano da biste uspjeli u zastupljenim i tržišno interesatnim sportovima. S obzirom na to da je nas Hrvata premalo, ni jedan naš talent, već s tri godine, ne smije ostati izvan sustava - idealistička je poruka Joška Vlašića.

>> Više nije samo Blankin brat...

Komentara 3

DH
dalibor.hren
15:59 22.02.2014.

Majko moja mila, za sve nogometašiće je zainteresirana ni više ni manje nego Barcelona, a uspjeti će samo oni koji su počeli trenirati u majčinoj utrobi ili su po 50% priprema obavili u tatinim testisima i maminim jajnicima!?

Avatar __MAX__
__MAX__
14:00 22.02.2014.

Jesu li to oni Vlasici sto u ime obitelji potpisuju protiv drugih obitelji? ... strasno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije