Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispraćaj olimpijaca

Josip Glasnović: U Riju se puca i na ulicama

Foto: Dražen Brajdić
1/7
30.07.2016.
u 12:22

Osim Cernogoraza nastupaju i olimpijski pobjednici iz Pekinga i Atene, Čeh Kostelecki i Rus Lipov, a tu su još svjetski prvak Varga, aktualni europski prvak Fabrizi te Pellielo, čovjek koji već ima tri olimpijske medalje

Nakon vaterpolista, put Rija krenuli su i rukometaši, jedriličari, gimnastičari, stolnotenisači, džudaši, biciklisti, ali i strijelci u prilično jakom sastavu. Tako jakom da bjelosvjetski olimpijski prognozeri u njemu vide čak dvije medalje. Uostalom, Giovanni Cernogoraz aktualni je olimpijski pobjednik, Snježana Pejčić aktualna je svjetska rekorderka, a Josip Glasnović doprvak je Europe.

A baš nam je Joža govorio o nevjerojatnoj konkurenciji koja u Riju čeka njega i zlatnog Đanija.

Teško preboljeno 4. mjesto

– Osim Cernogoraza nastupaju i olimpijski pobjednici iz Pekinga i Atene, Čeh Kostelecki i Rus Lipov, a tu su još svjetski prvak Varga, aktualni europski prvak Fabrizi te Pellielo, čovjek koji već ima tri olimpijske medalje.

I Snježanu Pejčić u trostavu, disciplini u kojoj je svjetska rekorderka, čeka žestoka konkurencija pa joj čak i malo smeta to što je svi guraju na stubu prvog favorita.

– Ljudi kao da ne znaju da osim mene ima drugih žena koje su favoritkinje. Pokušavam se boriti s tim pritiskom, u tome mi pomaže i psiholog. Sve će biti dobro ako na povratku ne budem trebala psihijatra.

Četvrto mjesto iz Londona očito je teško preživjela.

– Uh, strašno. Trebalo mi je dosta mjeseci da se oporavim. Bilo gdje da osvojite četvrto mjesto, uvijek je to najnezahvalniji plasman, prvi do medalje, a na OI to je još izraženije.

Ima li Snješka izvanolimpijskih strahova vezanih uz Brazil? Terorizam, virus Zika, ulični kriminal...

– Misliti o tome bilo bi nepotrebno trošenje energije. Uostalom, zar da zbog straha od terorizma ne idem na OI? Ima puno drugih stvari zbog kojih se brinem, ne mogu i za to.

I Glasnović se pokušava usredotočiti samo na pucanje.

Treba sačuvati živu glavu

– Bili smo Đani i ja u travnju u Riju na Svjetskom kupu i znalo se dogoditi da izađemo iz našega štićenog hotela i iz daljine čujemo pucnjeve. Jednom grčkom strijelcu jedan je biciklist strgnuo lančić s vrata. Nakon toga po gradu sam hodao samo s mobitelom u džepu i malo gotovine.

Kad vas tamo netko pljačka, doista je najbolje dati mu nešto nego ostati bez glave. Budući da smo se tada slikali na svim atrakcijama, sada nemam ni potrebu izaći iz olimpijskog sela. •

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije