Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvorenje u Vukovaru

Janica djeci: Sport će vam pomoći u životu

Janica Kostelić
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/5
05.05.2016.
u 21:43

– Sportskih projekata ima dosta, ali to ipak nije dovoljno. Sport je grana koja je vrlo pozitivna za djecu te ih stoga treba usmjeriti prema njemu da se druže, zabavljaju i da budu djeca

Svečanim otvaranjem u Vukovaru i rezanjem rođendanske torte Sportske igre mladih u Hrvatskoj ušle su u svoju 20. godinu postojanja. U tih 20 godina igre su postale najmasovnija sportska manifestacija u ovome djelu Europe u kojoj sudjeluju djeca osnovnih i srednjih škola.

– Najvažnije nam je da su igre prepoznate među djecom i da smo kroz sve te godine ušli u sve županije. U budućnosti planiramo ući u što veći broj sela, ali i na sve naše otoke – kaže predsjednik Organizacijskog odbora Sportskih igara mladih Zdravko Marić.

O značaju ovoga projekta govore i podaci prema kojima je u proteklih 19 godina na Igrama sudjelovalo više od 800.000 djece. Samo prošle godine u Hrvatskoj je sudjelovalo 62.000 djece. U međuvremenu Igre su prepoznate i u BiH, gdje je sudjelovalo oko 38.000 djece, kao i u Srbiji gdje je prošle godine sudjelovalo oko 30.000 djece.

– Zaista mi je drago što smo ušli u BiH s obzirom na tri entiteta i sve što se tamo događalo. U Srbiju smo ušli prije tri godine na mala vrata, a iduće godine planiramo cijeli projekt dići na višu razinu. U sljedećim se godinama planiramo proširiti i na Albaniju – kaže Marić.

Otvaranju Igara u Vukovaru nazočila je i proslavljena hrvatska skijašica Janica Kostelić koja je odnedavno pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta.

– Sportskih projekata ima dosta, ali to ipak nije dovoljno. Sport je grana koja je vrlo pozitivna za djecu te ih stoga treba usmjeriti prema njemu da se druže, zabavljaju i da budu djeca. Tako ona stječu i neke navike koje im mogu pomoći u životu, bavili se sportom ili nečim drugim – rekla je Janica Kostelić.

Komentara 3

GR
grodar
22:30 05.05.2016.

Nemoj plasiti dijecu

ST
stipe123
00:46 06.05.2016.

Grodar, bolje da plaši nas starije, mi bi se već snašli nekako😃

CR
cronada
03:55 06.05.2016.

Janica je nasa snjezna kraljica i kao takva je najbolja za tu populaciju i orginalni idol!♡♡♡

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije