Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prva radionica

Izrada Nacionalnog programa športa: Sudjelovali Balić, Pletikosa, Mamić...

Balić - Pletikosa
Pixsell
29.03.2017.
u 19:30

"Problemi koji su se iskristalizirali tijekom rasprave ticali su se najviše financiranja, školskog sporta te sportske infrastrukture", rekla je Sanda Čorak.

U srijedu je u Zagrebu održana prva radionica Radnog tijela za izradu Nacionalnog programa športa sa zainteresiranim dionicima u sustavu sporta, prva od niza planiranih koje će niti organizirane tijekom travnja i svibnja.

Na radionici koja je održana u prostorijama Zagrebačkog sportskog saveza, sudjelovali su predstavnici županijskih športskih zajednica Sisačko-moslavačke županije, Zagrebačke županije te Grada Zagreba, kao i vrhunski športaši Ivano Balić, Stipe Pletikosa, Matej Mamić i Ana Sršen.

"Problemi koji su se iskristalizirali tijekom rasprave ticali su se najviše financiranja, školskog sporta te sportske infrastrukture", rekla je nakon prve radionice predsjednica Radnog tijela za izradu Nacrta nacionalnog programa športa Sanda Čorak.

Radionica u Zagrebu bila je prva u nizu planiranih od strane Radnog tijela, a tijekom travnja i svibnja bit će organizirano još šest radionica u županijama Republike Hrvatske. Nakon suradnje i razmatranja prijedloga svih dionika sustava sporta Radno tijelo predložit će nacrt jasnog, provedivog i mjerljivog dokumenta kojim će se definirati mjere razvoja sporta i njihovi nosioci.

Nacionalni program sporta donosi Hrvatski sabor na prijedlog Vlade Republike Hrvatske za razdoblje od osam godina. Njime se utvrđuju ciljevi i zadaće razvoja sporta, aktivnosti potrebne za provedbu tih ciljeva i zadaća te određuju nositelji razvoja i mjere kontrole njegove provedbe.

>>Huligani ponovno divljaju, a država ne želi riješiti problem

Komentara 1

Avatar sniper
sniper
21:13 29.03.2017.

zašto ne sudjeluju na radionici oni koji su upoznati sa problematikom u HR sportu? nego sudjeluju oni koji su se na sportu obogatili i kojima za vrijeme karijere nije falilo ni tičjeg mlijeka! baš će oni biti realni u prsudbi strategije hr sporta. naravno problem je financiranje, sigurno su se svi složili kako rukometaši, nogometaši i košarkaši trebaju mjesečno imati veće plaće jer im ove sadašnje nisu dovoljne za kupovanje novih bmw-a i stanova u elitnim naseljima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije