Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tour de France

Izaguirreu predzadnja etapa, a Froome već slavi - ušao je među legende

Chris Froome
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
23.07.2016.
u 19:08

Zadnja brdska etapa s teškim usponom na Joux-Plane i vratolomnim spustom u Morzine, uz jaku kišu, nije donijela skoro nikakvih iznenađenja u ukupnom poretku, ali je donijela radost Basku Izaguirreu, koji je pobjedom ostvario uspjeh karijere.

Španjolski biciklist Jon Izaguirre (Movistar) pobijedio je na pretposljednjoj etapi Tour de Francea, u dužini od 146 kilometara od Megevea do Morzinea, dok je Britanac Chris Froome obranio veliku prednost i već može slaviti ukupnu pobjedu.

Zadnja brdska etapa s teškim usponom na Joux-Plane i vratolomnim spustom u Morzine, uz jaku kišu, nije donijela skoro nikakvih iznenađenja u ukupnom poretku, ali je donijela radost Basku Izaguirreu, koji je pobjedom ostvario uspjeh karijere. Španjolac je slavio ispred Kolumbijca Jarlinsona Pantane i Talijana Vincenza Nibalija, a razlog za slavlje ima Froome kojeg sada samo revijalnih 113 kilometara do Elizejskih poljana u Parizu dijeli od drugog uzastopnog i ukupno trećeg naslova pobjednika Toura.

Froome je na cilj etape s četiri teška uspona došao s četiri minute zaostatka za vodećima, a jednaku prednost u ukupnom poretku ima ispred najbližeg pratitelja Francuza Romaina Bardeta.

S trećim naslovom pobjednika Toura 31-godišnji Froom će se uvrstiti među legende Toura jer tri naslova imaju još samo tri biciklista - Philippe Thys, Louison Bobet i Greg LeMond. Pet ih imaju Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault i Miguel Indurain, a rekordnih sedam su oduzeli zbog dopinga Lanceu Armstrongu.

Od hrvatskih biciklista Kristijan Đurasek je etapu završio kao 72. (+20:53), a Robert Kišerlovski 90. s 27:22 minuta zaostatka. U ukupnom poretku Đurasek je  51. s zaostatkom od 2:15.16 sati, a Kišerlovski 58. (+2:28.06). 

Rezultati:

1.  Jon Izagirre (Špa / Movistar)                  4:06:45" 
2.  Jarlinson Pantano (Kol / IAM Cycling)       +19"     
3.  Vincenzo Nibali (Ita / Astana)                 +42"     
4.  Julian Alaphilippe (Fra / Etixx - Quick-Step) +49"     
5.  Rui Costa (Por / Lampre)                    +1:43"   
6.  Roman Kreuziger (Češ / Tinkoff)       +1:44"   
7.  Wilco Kelderman (Niz / LottoNL)          +2:30"   
8.  Joaquim Rodriguez (Špa / Katusha)              +3:24"   
9.  Daniel Martin (Irs/ Etixx - Quick-Step)     +4:12"   
10. Romain Bardet (Fra / AG2R)        

UKUPNO 

1. Chris Froome (VB / Team Sky)     86:21:40" 
2. Romain Bardet (Fra / AG2R)         +4:05"    
3. Nairo Quintana (Kol / Movistar)  +4:21"    
4. Adam Yates (VB / Orica)          +4:42"    
5. Richie Porte (Aus / BMC Racing) +5:17"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije