Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otvorene igre

Nizozemci nisu impresionirali na otvaranju, Hrvatska može bolje

rotterdam
Foto: EUGames
1/5
25.07.2014.
u 08:27

Organizatori na stadionu na kojem jedna tribina nosi ime po Robinu van Persieju nisu upalili reflektore pa se malo toga vidjelo nakon što je pao mrak.

Druge Europske sveučilišne igre otvorene su u Rotterdamu. Travnjakom novog prvoligaša Excelsiora prošetali su sportaši amateri iz 35 zemalja. Iz Hrvatske je stiglo 122 sportaša s pet sveučilišta koji će se natjecati u pet od ukupno deset sportova.

Ceremonija otvaranja nije bila posebno impresivna. Organizatori na stadionu na kojem jedna tribina nosi ime po Robinu van Persieju nisu upalili reflektore pa se malo toga vidjelo nakon što je pao mrak.

Domaćini, čuje se od sudionika natjecanja, imaju manjih problema s organizacijom. Nizozemci nisu uspjeli zatvoriti financijsku konstrukciju, na kraju je pripomogla Europska unija, ali stvari ne teku glatko.

Eto prilike našoj delegaciji da nauči na njihovim greškama i da organizaciju igara za dvije godine u Zagrebu i Rijeci podigne na viši nivo... U hrvatskom su taboru uvjereni da će se predstaviti u boljem svijetlu.

Ambasador ovih igara je Giovanni van Bronckhorst, nekadašnji nogometaš Arsenala i Bercelone.

- Odlučio sam prihvatiti tu dužnost jer sam sportaš i ovo je moj grad. Lijepo je vidjeti sva ova lica i nadam se da će to biti dva tjedna dobrih natjecanja - rekao je bivši nizozemski reprezentativac koji je prije velike karijere završio srednju školu.

- Roditelji su to tražili od mene tako da sam sa 17 godina dobio diplomu. Imao sam sreće što sam bio dobar đak.

Predsjednik EUSA-e (Europske sveučilišne sportske organizacije) Adam Roczek je poručio:

- Hvala svima koji sudjeluju u ovom projektu. Želim svima uspjeh na igrama.

Igre u Rotterdamu privukle su oko tri tisuće sportaša.  Najbrojnija je turska delegacija, zatim slijede Njemačka i Portugal. Natjecanja će trajati do 8. kolovoza.

>>Veleposlanica Mrđen Korać ugostila delegaciju Europskih sveučilišnih igara

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije