Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uoči SP-a

Ivica Kostelić: S Beaver Creekom sam "popušio svoju lulu mira"

Ivica Kostelic of Croatia competes during the slalom run of the men's Alpine Skiing World Cup Super Combined in Wengen January 16, 2015.             REUTERS/Denis Balibouse (SWITZERLAND  - Tags: SPORT SKIING TPX IMAGES OF THE DAY)
Reuters/PIXSELL
01.02.2015.
u 08:00

Supruga Elin i sin Ivan bit će na Islandu dok sam u SAD-u. Tromjesečnom Ivanu to je prvi odlazak u domovinu svoje majke, kaže Kostelić.

Put dalekog Beaver Creeka i Svjetskog prvenstva jučer je iz Zagreba otputovala prva skupina hrvatskih skijaša i skijašica. Direktor Vedran Pavlek i glasnogovornik Nenad Eror krenuli su dan prije, da pripreme teren, a u subotu su sa svojim stožerima u SAD odletjeli i Ivica Kostelić (35), Natko Zrnčić-Dim (28), Istok Rodeš (19) te Leona Popović (17) i Andrea Komšić (18).

"Dabrov potok", kako su Indijanci imenovali ovo mjesto u Coloradu, nije baš najsretnija lokacija za dvojicu naših najboljih skijaša. Tamo je dvaput koljeno teško ozlijedio Ivica, a jednom rame Natko, koji kaže:

Pad je zaboravljen

- Imam ja i lijepih sjećanja iz Beaver Creeka, 2009. bio sam treći u kombinaciji.

Ipak, ide li Natko zbog svega toga tamo podijeljenih osjećaja?

- Ne, jer taj je pad zaboravljen.

Nemaju li skijaši loš "odnos" sa skijalištima na kojima su padali?

- Ja nemam. Na tom ću mjestu napraviti malo dulji ogled, pogledati taj zavoj bolje, no to sam već zaboravio.

Slično razmišlja i Ivica, premda mu je Beaver Creek ukrao godinu i pol njegove karijere.

- Imam dosta loših uspomena na tu stazu, no izravnali smo račune 2011. kada sam pobijedio u slalomu. Tada sam s Beaver Creekom "popušio lulu mira" - kaže Ivica.

Uzbuđena debitantica Leona

Natko nam je otkrio da u svojoj ručnoj prtljazi nosi laptop i nekoliko knjiga.

- Na ovakvim putovanjima ne igram igrice, već čitam i slušam glazbu, sve osim narodnjaka i tehna. Mama mi je pak za ovu priliku kupila knjigu Stipe Božića o usponu na K-2, ali i ljubavni roman "Ljubav u doba kolere" Gabriela Garcíje Márqueza.

Knjige je sa sobom ponio i Ivica, koji na put ne ide bez dobre knjige, ali i Andrea Komšić, no ona u Beaver Creeku ima namjeru u učiti.

- Idem u dopisnu školu, školujem se za upravnog referenta pa sam ponijela dva udžbenika, gospodarstvo i kompjutorsku daktilografiju.

I Istok Rodeš je srednjoškolac, no on udžbenike nije ponio.

- Ponio sam filmove, najviše komedije za razbibrigu. Zapravo gledam sve osim znanstvene fantastike.

I dok je Istoku i Andrei ovo drugo Svjetsko prvenstvo, Leona Popović je debitantica:

- Prilično sam uzbuđena...

>>Ivica nas je jako zadužio, neka skija dokad hoće

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije