Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVIO HOROŠILOV

Ivica Kostelić podbacio u Schladmingu i ostao bez druge vožnje!

Ivica Kostelić
Foto: Reuters/PIXSELL
27.01.2015.
u 21:43

Filip Zubčić završio je na 45. mjestu, a Natko Zrnčić-Dim na 54.

Svjetski skijaški kup nastavio se noćnim slalomom u austrijskom Schladmingu, ali naš Ivica Kostelić neće ga pamtiti po dobrom jer ostao je bez druge vožnje! Baš kao Filip Zubčić i Natko Zrnčić-Dim. Slavio je Rus Aleksandar Horošilov s vremenom 1:46.39.

Bio je uvjerljiv i dominantan, odvozio je sjajnu prvu i drugu vožnju te nikome nije prepustio vodeću poziciju. Pratili su ga na drugom mjestu Stefano Gross sa sekundom i 44 stotinke zaostatka, što dovoljno potvrđuje koliko je Rus bio dominantan. Na trećem mjestio bio je Felix Neureuther sa sekundom i 51 stotinkom zaostatka. Marcel Hirscher završio je 14. sa zaostatkom od dvije sekunde i 65 stotinku.

Zaostao je nakon prve vožnje za Horošilovim (53.67) čak tri sekunde i 55 stotinki, što je bilo dovoljno za 34. mjesto. Startao je sa 24. pozicije, kao i u Kitzbühelu, a i vremenski uvjeti bili su podjednako loši kao ondje.

Samo, nešto se dogodilo krivo i iako nije bilo vidljivih pogrešaka na stazi, Ivica je odvozio iznimno sporo i ipak previše sigurno. Nije mu se isplatilo, iako je taktika jasna, želja mu je ući u drugu vožnju, potom u njoj malo više riskirati i ući među 20 te tako skupiti bodove za završnicu Svjetskog kupa. Ali tamo ide njih 25, Ivica je prije Schladminga bio 27. i sad je to sasvim sigurno pogoršao.

Također, niti jedan skijaš nije izletio sa staze, što će Ivici možda biti novi poticaj da kritizira FIS zbog sve jednostavnijeg postavljanja slaloma.

>> Ivica Kostelić: Bilo je dobro, još ima ulja u svići

>> Ivica Kostelić izgubio živce i žestoko se obrušio na čelnike FIS-a

Komentara 9

IV
ivanhoe1980
20:28 27.01.2015.

Sad još samo fali onaj šampion patetike Bruno Kovačević s HTV-a da spjeva ep o Ivičinom neviđenom herojstvu i tezi da svi koji mu savjetuju da prestane nisu dobronamjerni i da su izdajice svega svetoga. Ivice, za mene si šampionon za sva vremena i treba ti skinuti kapu do poda, ali poslušaj svoje tijelo i reci dosta je...Ne treba ti sve ovo.Pozdrav od dobronamjernog navijača.

ST
Stojko
20:08 27.01.2015.

Tuzno je gledati kako nekadasnji sampion ovako rasprodaje svoj ugled.

Avatar Lepko_Janez
Lepko_Janez
14:25 28.01.2015.

EUJanez..hihihihihihihihi...možemo si zamisliti kakav vam je u Deželi mentalni sklop kad sad već slavite i padavičara koji je uvjerljivo zadnji i za pobjednikom zaostaje 6 !!!!!! sekundi!!!hihihihihihihihihi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije