Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zamalo senzacija

Ivančević imala finale pa pala: Srušio mi se cijeli svijet

Andrea Ivančević
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
29.08.2015.
u 08:15

Želimo li Ana i ja danas medalju, morat ćemo preskočiti dva metra, kaže Blanka Vlašić.

Andrea Ivančević na svjetskom prvenstvu u Pekingu trčala je utrku života u polufinalu na 100 metara s preponama. Ali samo do devete, pretposljednje prepone. Sjajno je krenula iz startnog bloka, prva napala prvu preponu i sve do devete bila je druga, iza Amerikanke Rollins. A onda šok. Zapela je za osmu preponu, devetu preskočila uz dosta muke, desetu jedva i onda neposredno prije cilja – pala.

Tek drugi pad u životu

– Užas. Baš da mi se takav pad dogodi na najvažnijem natjecanju karijere. Mogu samo plakati. Uvjerena sam da bih ušla u finale. Moj rezultat bio bi sigurno bolji od mog hrvatskog rekorda. A sve je bilo idealno: trčala sam u stazi pet, odlično startala, uhvatila dobar ritam... A onda mi se srušio cijeli svijet. Ne znam ni sama što se dogodilo, a dogodilo se brzo. Osjetila sam da sam zapela, izgubila sam korak i više se nisam mogla održati na stazi. Velika je to brzina, a između prepona je samo osam i pol metara. Što se ustvari dogodilo vidjet ću nakon snimke – govorila je kroz suze Andrea.

Šteta, nije zaslužila takav kraj na Svjetskom prvenstvu.

– U životu sam pala u utrci samo jednom, prije sedam-osam godina. U kvalifikacijama nije bilo dobro od starta do utrke, osim vremena. I uz toliko pogrešaka ušla sam u polufinale, u kojem sam trčala savršeno... U redu, padale su i svjetske prvakinje, ali to mi sada nije baš neka utjeha. Znam da će biti još prilika, ali ovo mi je bila prilika života. Daleko je Rio, ali ću na Hanžeku pokušati dokazati da mi je bilo mjesto u finalu svjetskog prvenstva – rekla je pretužna Andrea.

Danas će u finalu skoka u vis (12.30 sati po srednjoeuropskom vremenu) nastupiti Blanka Vlašić i Ana Šimić. Blanki je to šesti nastup u finalu, a Ani prvi.

Čičerova i Beitia favoriti

– Favoritkinje su Čičerova, Beitia i Kučina. Ja čekam iz prikrajka. Igram na iskustvo. Za medalju će trebati preskočiti dva metra – istaknula je Blanka.

Rezultati – ženske – dalj: 1. Bartoletta (SAD) 7.14 (vodeći rezultat sezone); 200 m: 1. Schippers (Nizozemska) 21.63 (rekord svjetskih prvenstava); 100 m prepone: 1. D. Williams (Jamajka) 12,57; muški – 110 m prepone: 1. Šubenkov (Rusija) 12,98; 20 km hodanje: 1. Liu (Kina) 1:27,45.

>> Andrea Ivančević u suzama: Pala i ostala bez finala na 100 metara s preponama

Komentara 3

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
10:56 29.08.2015.

jedna lasta ne čini proljeće... glavu gore, bit će bolje

Avatar Ada
Ada
14:53 29.08.2015.

Samo hrabro, Andrea! Bit će još natjecanja!

TR
trpimirprvi
17:03 29.08.2015.

Volimo te Andrea! Ne daj se!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije