Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVAN DUMENČIĆ:

Hrvatska ide po četvrto europsko zlato, to nam je cilj

Rukomet na pijesku
Foto: Beach Handball Croatia
1/5
30.06.2015.
u 07:00

'Idemo po zlato, mi smo trostruki prvaci u nizu i ništa osim zlata nas ne zadovoljava stoga je to jedini cilj za kojim težimo.'

Hrvatske seniorske reprezentacije rukometa na pijesku u nedjelju su doputovale u španjolski Lloret de Mar na Europsko prvenstvo. Seniori idu po četvrtu uzastopnu krunu, a u prvim utakmicama na putu im stoje Njemci i Šveđani.

Uoči prvenstva, razgovarali smo s reprezentativcem Ivanom Dumenčićem, koji osim rukometa na pijesku igra i onaj u dvorani. Otkrio nam je koja su očekivanja reprezentacije, tko su im najveći konkurenti i kako se snalazi na pijesku s obzirom da uz rukomet na pijesku  igra i dvoranski za RK Dubravu.

Hrvatska je tri puta zaredom osvajala zlato na Europskim prvenstvima. Prvo 2009. u Norveškoj, zatim 2011. u Hrvatskoj i 2013. u Danskoj. Sada ne očekuju ništa manje i jure za četvrtom krunom.

- Idemo po zlato, mi smo trostruki prvaci u nizu i ništa osim zlata nas ne zadovoljava stoga je to jedini cilj za kojim težimo - rekao je Dumenčić.

Kao najveću konkurenciju ove godine, izdvojio je četiri zemlje.

- Pa uvijek su tu Rusi s kojima smo igrali zadnja tri europska finala, ali domaćini Španjolci su svake godine sve bolji i bolji te su tu možda i Ukrajinici i Mađari - zaključio je hrvatski reprezentativac.

Nakon naporne sezone u dvoranskom rukometu, većina rukometaša jedva čeka ljeto i odmor od treninga i utakmica, no za Dumu, kako ga zovu suigrači, to znači prelazak na pijesak.

- Ovo je nekakav aktivan odmor i puno veći igrači poput, recimo Hansa Linberga, danskog reprezentativca i i igrača HSV-a igra rukomet na pijesku. Ima puno većih dvoranskih zvijezda koje igraju rukomet na pijesku pa ne znam zašto bi nama, koji nismo takve zvijezde, to bio izgovor - smatra Dumančić.

U rukometnim krugovima često se priča o ovom atraktivnom sportu pa je tako i Dumenčić saznao za njega.

- U društvu se puno pričalo da se igraju turniri u rukometu na pijesku i tako smo došli 2009., zaljubili se u sport i evo, ispalo je jako dobro.

Pravila dvoranskog rukometa i ovog na pijesku se razlikuju. Igraju se dva seta, svaki po deset minuta, a ako je rezultat izjednačen tada se igraju raspucavanja ili „penali“. Gol može vrijediti jedan, dva ili tri boda, a ono najatraktivnije su piruete koje se izvode prilikom gađanja u gol.

- Pa dobro, prvih par dana je bilo malo problema, jer je ovo ipak nekontakni sport, dok je onaj u dvorani sport sa puno kontakata, ali to se u par treninga sve uspije pohvatati natrag - smatra hrvatski reprezentativac koji igra na poziciji markera/specijaliste.

Dumenčić već šest godina proljeće i ljeto provodi na pijesku i kaže da je to "jedna velika zabava, atrakcija i veoma dinamičan sport".

Raspored utakmica možete vidjeti OVDJE.

Live stream utakmica s glavnog terena možete pratiti OVDJE.

>> Možda zvuči prepotentno, ali uvijek idemo s ciljem da budemo na vrhu

Komentara 1

WL
WL
13:36 30.06.2015.

hahahahaha a u boćanju? !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije