Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bungee jumping

Ima li tko 'luđi' od Marija Možnika?

28.06.2015., Maslenica - Bungee jumping sezonu na Maslenickom mostu otvorio poznati gimnasticar Marijo Moznik. Uz naseg gimnasticara bungee jumping skakale su i druge poznate osobe.  Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/8
05.07.2015.
u 13:00

Ne znam što ću novo izmisliti iduće godine, rekao je Možnik za tjednik Max! nakon trostrukog salta.

Marijo Možnik, europski gimnastički prvak na preči, uvijek je rado viđen gost na najvišem bungee jumpingu u Hrvatskoj. S Masleničkog mosta, s visine od 56 metara, skočio je stotinu puta. Prošle godine prvi put je skočio dvostruki salto s mosta, a ove godine otišao je korak dalje. Izveo je trostruki salto s uronom u vodu.

– Ne znam što ću novo izmisliti sljedeće godine – rekao je Možnik.

Nego, kako napreduje izazov koji mu je postavio Ivica Kostelić.

– Pa, morat ću odvojiti desetak dana da uvježbam ono što je on izveo na preči. Neće mi biti problem. No, on će teško ispuniti moj zadatak – dvostruki salto s Masleničkog mosta – istaknuo je Možnik koji je na aktivnom odmoru na Pašmanu.

Skok s brane sa 220 metara

– Do početka priprema još ću se malo odmarati na Braču – rekao je Možnik.

Najveći bungee jumping na svijetu je u Coloradu – visok 300 metara.

– Prošle godine sam skakao bungee s jedne švicarske brane. Visina? Prava sitnica, samo 220 metara – rekao je instruktor Danko.

Ove godine s Masleničkog mosta skakao je i Šime Perić, jedan od najboljih skakača u vodu u Hrvatskoj.

– Odlučio sam skočiti pruženi salto s uronom u vodu – rekao je Perić.

I bogme je uronio gotovo do pasa.

I dok je Šime već skakao bungee s Masleničkog mosta, njegova klupska kolegica iz Zadra, Marcela Marić prvi put se okušala u skoku s visine 56 metara.

– Uh, inače skačem na natjecanjima s tornja visine deset metara. Znači, ovo je kao da skačem s visine pet tornjeva – rekla je Marcela.

S mosta skočila i "Mišura"

No, njezin skok bio je čisto školski.

A prvi put su se u ovom "sportu" okušale Ivana Dumančić i Ana Friščić, prva i druga pratilja Miss sporta Hrvatske. Prva se odvažila Varaždinka Ana. Skok je bio gotovo pa savršen.

– Super je. Ja bih još jednom. Mogu još jednom, molim vas, molim vas – pričala je Ana kojoj je bungee jumping bio davna želja.

– Dugo godina se bavim sportskom gimnastikom i cheerleadingom pa mi skakanje nije strano – rekla je plavokosa Ana koja neodoljivo podsjeća na košarkašicu Antoniju Mišuru.

Atletičarka Ivana Dumančić skočila je pomalo neočekivano – na noge.

– Ne znam skakati na glavu pa mi je na noge bilo lakše. Znam da se to ne smije, ali strah je učinio svoje. Bitno je da sam bila hrabra skočiti. Od njih sto koji misle da mogu, skoči samo tri – zaključila je Ivana.

>>Marijo Možnik opet skače dvostruki salto, izazvao i Ivicu Kostelića

Komentara 1

LI
lipnjak
18:58 05.07.2015.

Možda Možnik Mario

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije