Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOŠE VIJESTI

I Kenija razmatra mogućnost propuštanja OI u Rio de Janeiru

Eliud Kipchoge
nph/NordPhoto/PIXSELL
09.02.2016.
u 17:00

rocjenjuje se kako je u Brazilu virusom zika zaraženo od nekoliko stotina tisuća do čak 1,3 milijuna ljudi.

Kenija bi mogla odustati od nastupa na Olimpijskim igrama, koje će se od 5. do 21. kolovoza održati u Rio de Janeiru, zbog bojazni od zika virusa, iziavio je predsjednik Kenijskog olimpijskog odbora. Kipchoge Keino

"Oćito je da nećemo riskirati i voditi kenijske sportaše tamo ako situacija sa Zika virusom dosegne razine epidemije", izjavio je Kipchoge Keino. Kenija, koja ima neke od najboljih svjetskih srednje i dugoprugaša, tako se priključila SAD-u koji je jučer objavio sličnu vijest. 

Vodstvo Američkog olimpijskog odbora (USOC) objavilo je u ponedjeljak da zbog straha od virusa zika, koji je postao globalna prijetnja zdravlju, razmatra mogućnost propuštanja Olimpijskih igara. 

USOC je obavijestio sve američke sportske saveze da atletičari, treneri i ostalo osoblje koje je zabrinuto zbog virusa razmisle o ne odlasku u Brazil koji je najugroženiji. Procjenjuje se kako je u Brazilu virusom zika zaraženo od nekoliko stotina tisuća do čak 1,3 milijuna ljudi.

>> Američki sportaši razmišljaju o propuštanju OI zbog virusa zika!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije