Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naše ljepotice u Riju

Hrvatske olimpijke koje bi mogle osvojiti titulu najljepše sportašice

Marcela Marić
Foto: Instagram
1/9
25.07.2016.
u 16:42

Olimpijske igre donijet će brojne atraktivne sportske scene, a njima će zasigurno pridonijeti i hrvatske sportašice kojih je na Igrama, koje se od 5. kolovoza održavaju u Brazilu, u Riju, popriličan broj

Osim što su sve vrhunske sportašice, našim olimpijkama zajedničko je i što privlače pozornost svojim izgledom gdje god se pojave.

Olimpijske igre donijet će brojne atraktivne sportske scene, a njima će zasigurno pridonijeti i hrvatske sportašice kojih je na Igrama, koje se od 5. kolovoza održavaju u Brazilu, u Riju, popriličan broj. Nakon što je na prošlim Olimpijskim igrama Antonia Mišura proglašena najljepšom sportašicom, sigurni smo da ove godine imamo njezinu nasljednicu među hrvatskim predstavnicama, a mi smo odabrali njih 11 koje imaju velike šanse da se okite tom titulom.

Najpoznatije blizanke

Blanka Vlašić, Sandra Perković te Lucija i Ana Zaninović naše su najpoznatije predstavnice u Riju. Poznate su javnosti po svojim iznimnim uspjesima, a vjerujemo da će se i ove godine u Hrvatsku vratiti s medaljama.

Prelijepa Blanka Vlašić izvan terena pažnju plijeni i svojim izgledom i redovito je na listama najljepših Hrvatica, a dok je na atletskoj stazi, u prvi plan dolaze njezini sportski uspjesi pa se od lijepe splitske rekorderke i ovih Olimpijskih igara očekuje puno. Zgodne sestre Zaninović najpoznatije su hrvatske blizanke, a Splićanke su ujedno jedine blizanke u povijesti koje su postale prvakinje u te-kvon-dou. Iako su potpuno predane sportskoj karijeri, ne skrivaju da ih zanima i moda, kultura, glazba... Svestrane ljepotice tako redovito sudjeluju u društvenom životu, a gdje god se pojave, melem su za oči. Sandra Perković, osim što ima i kratku saborsku karijeru, već je ostvarila velike uspjehe na prethodnim Igrama pa se od naše najuspješnije atletičarke ovog ljeta očekuju isključivo vrhunski uspjesi. Voli eksperimentirati i modom, pa nije prošla nezamijećeno odabirom odjevnih kombinacija u saborskim klupama.

Ana Konjuh mlada je Dubrovčanka koja već s 19 godina ima zavidne uspjehe u teniskoj karijeri. Zgodna tenisačica nastupila je na Wimbledonu, Roland Garrosu i Australian Openu, a proglašena je i najvećom ženskom sportskom nadom. A koliko god hvale njezine sportske uspjehe, i strani i domaći mediji ne mogu ne pohvaliti i njezin izgled.

Blanka Vlašić ima svoju dugonogu nasljednicu. Kako u disciplini skoka u vis tako i u tituli jedne od ljepših sportašica. Dvadesetšestogodišnja Ana Šimić u Riju će ove godine braniti hrvatske boje u skoku u vis, a najvažniji rezultat u karijeri joj je zlatna medalja na Mediteranskim igrama.

Osim što je po zanimanju pravnica, dvadesetsedmogodišnja crnka Matea Matošević natjecat će se u maratonu zajedno s četrdesetgodišnjom Marijom Vrajić koja iza sebe već ima dvije medalje: broncu na Svjetskom i srebro na Europskom prvenstvu. Iako je tri godine pauzirala, u tridesetoj se godini vratila atletici u velikom stilu.

Prva skakačica u vodu

Atraktivna trkačica Andrea Ivančević dvaput je srušila rekord na 60 metara s preponama i time učinila nešto što dugo nije viđeno u hrvatskoj atletici. Prošle je godine izjavila da su joj Olimpijske igre san i motivacija, a ove joj je godine san postao stvarnost, bez obzira na neprikladne uvjete u kojima je trenirala. Zovu ju najbržom Hrvaticom, a slobodno joj se može pripisati i epitet jedne od najatraktivnijih Hrvatica.

Marcela Marić, zadarska skakačica u vodu, također je izborila nastup na Igrama, a njezin je uspjeh poseban jer je prva Hrvatica koja se u tom sportu uspjela plasirati. Mlada sportašica zaraznog osmijeha studira u Miamiju, a kad nije zauzeta, vrijeme provodi s prijateljima na plaži i u izlascima. Obožavateljica je dobrih partyja, pa je posjetila i Ultra festival u Miamiju, gdje je ponosno nosila hrvatsku zastavu.

Ana Đerek naša je najmlađa olimpijka i sa 17 godina svoju će spretnost pokazati u gimnastici. Učenica je jezične gimnazije u Splitu, a najbolja je na parteru, u preskoku i na gredi. Uz srednju školu i treninge u dvorani ostaje joj malo slobodnog vremena, a najčešće ga provodi u druženju s prijateljicama. Ispred mlade ljepotice zasigurno je blistava karijera. I dok 11 ljepotica ovih dana sprema kovčege za put na drugu stranu svijeta, mi im samo možemo poželjeti što bolji plasman i dobar provod u prekrasnom Riju.

Komentara 2

Avatar Diavolo
Diavolo
21:35 25.07.2016.

Jel ovo izbor za Miss ili Olimpijske Igre, najvise natjecanje u sportu ?!?!?!

SU
subara
19:02 25.07.2016.

kakve su ostale ružne ako bih ove osvojile kao naj ljepše?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije