Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kuglanje

Hrvatska predsjednica ugostila svjetsku prvakinju

Ines Maričić
Foto: Facebook
1/4
22.06.2016.
u 07:27

Osvojila je naslov svjetske prvakinje pojedinačno i u kombinaciji te srušivši 675 čunjeva za tri čunja postavila novi svjetski rekord pojedinačno, a s ukupno 877 čunjeva srušila i svjetski rekord u kombinaciji

Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednica Hrvatske, ugostila je hrvatsku kuglačku reprezentaciju koja je napravila sjajan posao na Svjetskom prvenstvu u Novigradu. Najuspješnija hrvatska kuglačica na SP-u bila je Ines Maričić.

Osvojila je naslov svjetske prvakinje pojedinačno i u kombinaciji te srušivši 675 čunjeva za tri čunja postavila novi svjetski rekord pojedinačno, a s ukupno 877 čunjeva srušila i svjetski rekord u kombinaciji. 

Dvije brončane medalje na ovom SP-u osvojio je Hrvoje Marinović – pojedinačno i u kombinaciji, a bronca pojedinačno je pripala i Nataši Ravnić Gašparini, pobjednici Svjetskog pojedinačnog kupa 2015. godine.

U Novigradu su snage odmjerili i svjetski kadeti i juniori. Tako je na Svjetskom juniorskom prvenstvu U23 hrvatska ženska kuglačka reprezentacija u sastavu Mirna Bosak, Ana Jambrović, Tamara Sinković i Milana Pavlic osvojila srebro. Najbolji pojedinačni rezultat natjecanja imala je Klara Sedlar sa srušenih 617 čunjeva.

Klara Sedlar osim toga je osvojila broncu u kombinaciji i u tandem mixu s Domagojem Bradarićem. Do srebra u sprintu je došla 
Mirna Bosak. Četvrta mjesta osvojili su Matija Tutnjević, te muške juniorska reprezentacija ekipno. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije