Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GIMNASTIKA

Hrvatska medalja i rođendanska pjesma za zatvaranje fantastičnog Svjetskog kupa

Gimnastika
Foto: Vecernji.hr
1/3
01.05.2016.
u 22:36

- Prošli su me trnci kada sam čuo pljesak svoje publike. Trebalo mi je 15 sekundi dok nisam shvatio da trebam početi s vježbom. Jedva čekam opet doći u Osijek i nastupiti – rekao je nakon osvajanja brončane medalje Tin Srbić, jedini hrvatski predstavnik u nedjeljnom programu.

Praznik rada u Osijeku je donio roštiljadu, rođendansku pjesmu za Roberta Seligmana i brončanu medalju Tina Srbića kojom se proslavilo osmo izdanje Grand prix Osijek Žito Challenge cupa kojeg je posjetilo više od 5000 ljudi. 

- Prošli su me trnci kada sam čuo pljesak svoje publike. Trebalo mi je 15 sekundi dok nisam shvatio da trebam početi s vježbom. Jedva čekam opet doći u Osijek i nastupiti – rekao je nakon osvajanja brončane medalje Tin Srbić, jedini hrvatski predstavnik u nedjeljnom programu. 

Dvadesetogodišnji hrvatski gimnastičar ocjenom 14,700 osvojio je treće mjesto, koje je podijelio sa Švicarcem Hegijem. Srebro je osvojio Amerikanac Ruggeri III (15,050), dok je titula najboljeg pripala turskom gimnastičaru Samilogluu (15,225).

Program u dvorani Gradski vrt počeo je već u 12 sati roštiljadom za Praznik rada i nastupom tamburaškog sastava Kas. Osječki gimnastičar Tomislav Marković bio je u stručnom žiriju, koji je ocijenjivao roštilje, a nakon toga je prešao u dvoranu gdje je bio stručni komentator i pomoć glavnom voditelju Vedranu Caru.

Na gredi je u konkurenciji gimnastičarki slavila Britanka Elissa Downie, koja je tako osvojila svoje treće zlato u Osijeku, a ubrzo je dodala i četvrto, slavivši na parteru. Tijekom natjecanja na gredi organizirano je iznenađenje za hrvatskog gimnastičara Roberta Seligmana, kojem je u nedjelju bio rođendan te mu je cijela dvorana čestitala pjesmom i pljeskom.

Zlato na ručama je osvojio Rus Abliazin, a preskokom, na kojem je slavio njemački gimnastičar Fahrig, završeno je osmo izdanje najjačeg gimnastičkog natjecanja u regiji.

Ovogodišnji Grand Prix Osijek Žito Challenge cup pokazao je kako Osijek voli gimnastiku te kako se, uz dodatni sadržaj, aktivnosti za publiku i zabavu moguće napuniti dvoranu.

>> Tin Srbić osvojio najveći pljesak i plasman u finale

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije