Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Streljaštvo

Hrvatskoj prvo zlato! Josip Glasnović olimpijski pobjednik u trapu

Josip Glasnović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/12
08.08.2016.
u 21:00

Josip Glasnović osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru

Hrvatska ima prvu medalju na Olimpijskim igrama u Riju. Josip Glasnović je u finalu pobijedio Talijana Giovannija Pelliela nakon raspucavanja u 19. seriji sa 17:16 i osvojio zlatnu medalju u trapu.

Josip je u polufinalu pogodio svih 15 meta, a Talijan Giovanni je imao jedan promašaj.

Glasnović je tako naslijedio drugog hrvatskog reprezentativca, Giovannija Cernogoraza, koji je prije četiri godine u Londonu bio zlatni u ovoj disciplini.

Cernogoraz je tada do zlata stigao također u raspucavanju i to protiv Talijana Massima Fabbrizija.

– Još samu šoku. Ovo je bilo najbolje pucanje u mojem životu. Možda kvalifikacije nisu bile na ovoj razini, ali polufinale i finale sam odradio maksimalno. U kvalifikacijama mi je pao kamen sa srca kad sam ušao među prvih šest. U polufinalu mi je cilj bio biti bolji nego u Pekingu gdje sam osvojio peto mjesto. U finalu sam se morao dodatno koncentrirati, ali bilo mi je lakše jer sam znao da već imam srebro – rekao je Glasnović za HTV te dodao:

– Ovo je naplata za sav trud koji ulažemo. Prije mjesec dana bili smo europski prvaci, ja sam osvojio srebrnu medalju i ovamo sam zapravo došao osvojiti barem broncu. Sanjao sam broncu, a osvojio zlato – istaknuo je hrvatski zlatni olimpijac.

U borbi za brončanu medalju Britanac Edward Ling (13) bio je uspješniji od Čeha Davida Kosteleckyja (9).

Hrvatski strijelac Josip Glasnović polufinale je izborio nakon što je u kvalifikacijama ostvario 120 pogodaka iz 125 pokušaja što je bilo dovoljno za podjelu drugog mjesta s Britancem Edwardom Lingom.

Branitelj naslova u ovoj disciplini iz Londona Giovanni Cernogoraz nije uspio uvrstiti se među šest najboljih, on je sa 116 pogodaka zauzeo deveto mjesto.

Tijek finalaGlasnović – Pellielo 17:16

Serija 19: pogodio – promašio; serija 18: pogodio – pogodio; serija 17: pogodio – pogodio; serija 16: pogodio – pogodio

Nakon prvih 15 meta oba strijelca imala su po dva promašaja, slijedi raspucavanje za zlato.

Serija 15: pogodio – pogodio; serija 14: pogodio – pogodio; serija 13: promašio – pogodio; serija 12: pogodio – pogodio; serija 11: pogodio – pogodio; serija 10: pogodio – pogodio; serija 9: pogodio – pogodio; serija 8: pogodio – promašio; serija 7: pogodio – promašio; serija 6: promašio – pogodio; serija 5: pogodio – pogodio; serija 4: pogodio – pogodio; serija 3: pogodio – pogodio; serija 2: pogodio – pogodio; serija 1: pogodio – pogodio.

Komentara 94

Avatar Mordekaiser
Mordekaiser
20:19 08.08.2016.

Bravoooo

Avatar Mordekaiser
Mordekaiser
20:20 08.08.2016.

Majstore

CU
cungalunga
20:31 08.08.2016.

Zamišlja da gađa četnike, nijednu nije promašio

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije