Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠANDOR JE BRONČANI

Hrvatska ima prvu medalju na Paraolimpijskim igrama!

Šandor
Foto: Jason Cairnduff/REUTERS/PIXSELL
Autori: Marko Pavić, Hina
08.09.2016.
u 18:02

Šandor je u trećoj seriji bacio 18,24 što je bilo dovoljno za broncu

Hrvatski paraolimpijac Velimir Šandor osvojio je broncu u bacanju diska u kategoriji F52 na Paraolimpijskim igrama u Riju.

Šandor je u trećoj seriji bacio 18,24, što je bilo dovoljno za prvu hrvatsku medalju u Riju. Zlato je osvojio  Latvijac Aigars Apinis (20,83), dok je srebro otišlo u ruke Poljaka Roberta Jachimowicza (19,10).

- Presretan sam, ovo su mi prve Paraolimpijske igre i odmah sam osvojio medalju. Nadao sam se prije početka natjecanja da bi mogao do bronce i uspio sam - kazao je 30-godišnji Šandor, rodom iz Opatije u Pokupskom.

Šandor je svoj potencijal nagovijestio u Sočiju na Svjetskim igrama gdje je osvojio zlato, potom je u Dohi na svjetskom prvenstvu prošle godine bio treći, da bi ove godine u Grossetu na Europskom prvenstvu osvojio srebro.

- Svaki od mojih šest hitaca je bilo za medalju, što me raduje. Nisam imao oscilacija. Bio sam blizu osobnog rekorda (18,53). Sada treba još više raditi i biti bolji - kazao je član AKOSI Uspona iz Velike Gorice.

Šandor sada ima tri dana odmora prije povratka u Hrvatsku što će iskoristiti kako bi malo razgledao Rio i bodrio ostale naše sportaše, a nakon toga slijedi fešta u Opatiji.

- Vjerujem da se već nešto vrti - kazao je sa smješkom.

Oduševljenje medaljom nije skrivao niti njegov trener Ivan Čengić. Zajedno rade već četiri godine.

- Znali smo da može do medalje. Imao je taj rezultat u ruci. Velimir trenira i baca kuglu, probat ćemo i s kopljem pa ćemo vidjeti - kazao je Čengić.

Izbornik paraolimpijske atletske reprezentacije Tomislav Krstičević može biti zadovoljan nakon prvog dana natjecanja i osvojene bronce i jednog šestog mjesta.

- Šandor je ponovo na velikom natjecanju ostvario vrhunski rezultat. Ostvario je veliki uspjeh. Možemo biti zadovoljni jer je i Miljenko Vučić bio šesti s osobnim rekordom. Bilo bi lijepo kada bi svaki dan bilo tako. Neki rezultati koje smo ostvarili na svjetskom i europskom prveenstvu nam daju nadu, no vidjet ćemo - kazao je Krstičević.

Miljenko Vučić osvojio je šesto mjesto u bacanju kugle, kategoriji F12. Bacio je 15,07 i tako popravio hrvatski rekord.

Inače, Hrvatsku na Paraolimpijskim igrama u Riju zastupa 19 sportaša koji se natječu u pet sportova. Za devetero naših sportaša bit će to premijerni nastup na najvećem svjetskom natjecanju sportaša s invaliditetom.

Paraolimpijske igre otvorene su sinoć na stadionu Maracana pred 50.000 ljudi. Hrvatsku zastavu nosio je atletičar Branimir Budetić. Igre će trajati do 18. rujna.

>> Spektakularno otvorene Paraolimpijske igre, Budetić nosio hrvatsku zastavu

Komentara 11

KR
kruti91
18:06 08.09.2016.

Bravo!!!!

Avatar Admiral
Admiral
18:23 08.09.2016.

Bravo,to je vridnije od zlata zdravih sportaša

Avatar KAPELSKI
KAPELSKI
18:55 08.09.2016.

Bravo Šandore!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije