Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Atletika

Horvat 5,72 metara u vis, s takvim skokom može do medalje na EP-u

'08.08.2012., Engleska, London - Olimpijske igre London 2012. Atletika. skok s motkom. Ivan Horvat preskocio je 5.35 metara i zauzeo je 20 mjesto.  Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/5
20.02.2017.
u 00:30

– Izgleda da mi ova dvorana u Beogradu odgovara. Šteta što se u njoj neće održavati dvoransko Europsko prvenstvo – istaknuo je Horvat

Osječki motkaš Ivan Horvat postavio je na međunarodnom dvoranskom mitingu u Beogradu novi hrvatski rekord. Preskočio je 5,72 metra, što je za čak devet centimetara više od njegov rekorda koji je ostvario prije godinu dana na istom mitingu u Beogradu te potom izjednačio prije nekoliko dana u Potsdamu.

– Izgleda da mi ova dvorana u Beogradu odgovara. Šteta što se u njoj neće održavati dvoransko Europsko prvenstvo – istaknuo je Horvat. Skokom višim od 5,72 metra Ivan je izborio i nastup na dvoranskom EP-u. Natjecanje počinje 3. ožujka u Beogradu, a zasad su od naših atletičara normu ispunili i Andrea Ivančević (60 m prepone), Ivana Lončarek (60 m prepone), Ana Šimić (vis), Mateo Ružić (400 m). Horvatovih 5,72 trenutačno je šesti najbolji rezultat ove sezone u dvorani, što se tiče europskih motkaša. Na prvom mjestu je Poljak Piotr Lisek koji je jedini preskočio iznad šest metara. Ponovi li Horvat na EP-u skok od 5,72 metra, mogao bi konkurirati i za medalju. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije