Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEZ SANKCIJA

HOO dao za pravo Antunu Vrdoljaku da se sprda s Primorcem

Zoran Primorac, Antun Vrdoljak
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
07.04.2014.
u 19:33

– Svi mi imamo neke pogreške, no mi lako osuđujemo ljude, a teško im odajemo priznanje – rekao je Mateša

Tresla se brda, rodio se miš. Na sjednici Skupštine HOO-a niti riječi o sadržaju anonimnog pisma s vrlo neugodnim optužbama na račun glavnog tajnika Josipa Čopa, a ti isti delegati kompromitirali su Zorana Primorca i dali za pravo počasnom predsjedniku HOO-a Antunu Vrdoljaku kada mu je rekao da je na sedam olimpijskih igara osvojio pola brončane medalje.

Poetsko pismo Klanca

Vrdoljak je tada mislio zapravo na srebro koje je naš najbolji stolnotenisač osvojio s Lupulescuom još 1988. u Seulu, a u takvom posprdnom istupu članovi Etičkog odbora pronašli su povredu temeljnih načela olimpizma odnosno dostojanstva sportaša. Etički odbor predložio je da se Vrdoljaku izrekne mjera ukora i to bi vjerojatno bilo i izglasano da pred članove Skupštine nije izašao Marijan Klanac i pročitao poetsko pismo koje nadilazi sav retorički potencijal koji smo u izvedbi gospodina Klanca ikad čuli. Nakon što je toliko ishvalio Vrdoljaka, pobojali smo se da neće još i tražiti kaznu za napadnutog Primorca, no srećom zaustavio se na ovome:

– S obzirom na to da ovdje ne vidim nikakvu rasnu, vjersku, spolnu i političku diskriminaciju i zbog izuzetnog doprinosa hrvatskom sportu ja predlažem da mi, umjesto da ga ukorimo, Vrdoljaku zahvalimo...

Odlazak olimpijaca

Snebivajući se, članovi Kluba olimpijaca (Boraska, Paškvalin, Barač, Škaro) napustili su sjednicu. Na sve to predsjednik HOO-a Zlatko Mateša ustvrdio je:

– Svi mi imamo neke pogreške, no mi lako osuđujemo ljude, a teško im odajemo priznanje.

Nije li to bila neprimjerena komunikacija za nekoga tko je godinama predvodio hrvatski sport?

– Ja sam se u posljednje vrijeme toliko nagledao i načitao neprimjerene komunikacije da bi to naše etičko povjerenstvo bilo u stalnom zasjedanju.

>> Zoran Primorac: Ne radimo za Jovanovića, mi samo slično mislimo

Komentara 7

MR
MrkiMedo
07:53 08.04.2014.

Primorac je zaista bio vrhunski sportas, postigao je i zapazen uspjeh na olimpijadi 1988 (!!), ali se istovremeno pitam: da li si netko moze takvom zaslugom osigurati i slijedecih 6 olimpijada? Moze li se biti vrhunski sportas i u cetrdesetima? Je li bolje vrlo ogranicena sredstva HOO dati jednom cetrdestgodisnjaku da ide na olipijadu u "turistickoj klasi", ili je bolje tim novcem financirati jednog (ili vise)mladih sportasa koji su buducnost naseg sporta?

ZW
zweistein
08:59 08.04.2014.

i ovdje politika. "(l)jude" smeta što je to rekao "tuđmanov" čovjek. briga ih i za primorca i vrdoljaka kao takve. u stogodišnjici smo AGM-ove smrti. kako je on polemizirao sa ujevićem, krležom, andrićem, kamovim.... a kako su oni njemu odgovaralili to je trebalo provariti. da bi mogao polemizirati moraš imati intelektualni kapacitet. primorac je svjesan svog intelekta i krenuo je putem "manjinaca i "lbgnjžšv" udruga i on "kmeči". s obzirom na vrdoljakov osvrt ( lagan, djetinjast, obazriv, nestašan,... ) primorac bi se trebao osjećati pošteđen ne i postiđen. mjesto na koje puca ne osvaja se "vještim" udaranjem ping-pong loptice. za to treba znati udarati ( po ) većim "lopticama".

PO
podravec
07:22 08.04.2014.

Brajdiću,što znaći to SPRDA?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije