Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
47. sjednica

HOO dao potporu Sportskoj televiziji koju u minuti gleda četiri tisuće ljudi

Zlatko Mateša
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
30.05.2016.
u 22:04

- Ovo je drugi po veličini Proračun HOO-a u posljednjih desetak godina. Samo je onaj iz olimpijske 2012. bio veći - kazao je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša naglašavajući da je HOO osigurao sportašima optimalne uvjete za pripreme i nastup u Riju

Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) je na svojoj 47. sjednici, koja je pod predsjedavanjem Zlatka Mateše održana u ponedjeljak usvojilo izmijenjeni financijski plan HOO-a za 2016. godinu od 137.452.680 kuna, od kojih je 121.647.917 kuna iz Državnog proračuna RH. 

U godini Olimpijskih igara, koje će se od 5. do 21. kolovoza  održati u Rio de Janeiru, HOO-u su za program javnih potreba, uz prihode od igara na sreću u iznosu od 96.081.260 kuna i sredstava prenesenih iz 2015. u iznosu od 15.932.510, dodatno osigurana sredstva iz proračunske zalihe u iznosu od 9.634.147 kuna. Ostali prihodi u iznosu od 15.804.763 kuna osigurat će se iz marketinga i sredstva iz Olimpijske solidarnosti te drugih izvora.   

- To je drugi po veličini Proračun HOO-a u posljednjih desetak godina. Samo je onaj iz olimpijske 2012. bio veći - kazao je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša naglašavajući da je HOO osigurao sportašima optimalne uvjete za pripreme i nastup u Riju te zahvalio na razumijevanju resornom Ministarstvu s kojim je financijski Plan usklađen. 

Vijeće HOO-a, koje financiranje sporta posljednjih godina ističe kao osobit problem, s današnje je sjednice uputilo prijedlog mjera za njegovo unaprijeđivanje, posebice u dijelu koji se odnosi na priređivanja igara na sreću i klađenja kod nedomicilnih priređivača. Vijeće smatra da bi izradom novog zakonodavnog okvira kao oblika zaštite tržišnog natjecanja te porezne olakšice donijelo hrvatskom sportu bolje uvjete financiranja i razvoja.  Dokument s financijskom projekcijom dobiti u korist Državnog proračuna do 2019. godine "Analiza stanja i prijedlog mjera za unapređenje" HOO je uputio nadležnim saborskim odborima. 

Vijeće HOO-a dalo je potporu Sportskoj televiziji (SPTV) koja ove godine slavi 5. obljetnicu emitiranja i čija je gledanost prema podacima američke agencije Nielsen u značajnom porastu. Prema istraživanjima prosječno u minuti ovaj kanal, posebice vikendom, gleda više od četiri tisuće ljudi. 

Vijeće je dalo podršku pomoćniku glavnog tajnika za marketing Ranku Ćetkoviću za pripremu Hrvatske kuće u Riju, koju HOO organizira u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, Hrvatskom gospodarskom komorom i Turističkom zajednicom grada Zagreba. Hrvatska kuća u kojoj će biti i press centar HOO-a pod vodstvom glavnog urednika SPTV-a Jure Ozmeca, bit će glavno mjesto hrvatsko-brazilskih gospodarskih i sportskih susreta za vrijeme Igara.   

Predsjednik Mateša izvijestio je članove Vijeća o dolasku predsjednika Međunarodnog olimpijskog odbora Thomasa Bacha, koji će u Hrvatskoj boraviti 9. i 10. lipnja, i biti gost na kongresu Međunarodnog klizačkog saveza u Dubrovniku.   

Prije odlaska u Dubrovnik, predsjednika MOO-a će primiti predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednik Vlade RH Tihomir Orešković, a sastat će se i sa svim predsjednicima saveza olimpijskih  sportova te održati prigodno predavanje na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu.   

Vijeće je prihvatilo i prijedlog Komisije za ravnopravnost spolova u sportu, koju vodi dopredsjednica HOO-a Morana Paliković Gruden, da HOO izvrši sve obveze iz Preporuke Odbora ministara Vijeća Europe o rodno osviještenoj politici u sportu i popularizaciji ravnopravnosti spolova te da ih provede preko svojih tiskovnih i elektronskih medija.

Komentara 2

PR
prarvat
23:42 30.05.2016.

4000 gledatelja u minuti? što to znači? koliko u 2 minute? da bar ima usporedba s nekom tv po toj famoznoj minuti.

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
09:02 31.05.2016.

Kad će ovaj tandem muljatora Čop-Mateša napkon u USKOK na razgovor ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije