Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brončani iz Rija

Hanžek: Christophe Lemaitre konačno trči u Zagrebu

Christophe Lemaitre
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
29.08.2016.
u 13:40

U utrci na 200 metara na na "Hanžeku" će mu najveći suparnik biti turski sprinter Ramil Guliyev koji je i prošle godine nastupio na mitingu u Zagrebu

Brončani na 200 m s olimpijskih Igara u Rio de Janieru Francuz Christian Lemaitre nastupit će ove godine na Hanžekovićevom memorijalu 6. rujna, objavili su u ponedjeljak organizatori. 

Osim bronce iz Rija najbrži bijeli sprinter posljednjeg desetljeća ima i svjetsku broncu na 200 metara iz 2011., broncu iz štafete 4x100 metara s OI u Londonu 2012. te tri zlata s europskih prvenstva na 100 i 200 metara. S čak osam europskih medalja najuspješniji je europski atletičar svih vremena.

U utrci na 200 metara na na "Hanžeku" će mu najveći suparnik biti turski sprinter Ramil Guliyev koji je i prošle godine nastupio na mitingu u Zagrebu i postavio novi rekord mitinga na 200 m sa 19.88 sekundi.

Na startnoj listi je i jedan od najboljih svjetskih 400-metraša Isaac Makwala, koji na 200 metara ima rekord 19.96, ali i odlični Kanađanin Aaron Brown čiji je rekord 20.00, a u Riju je pomogao štafeti Kanade na 4x100 metara da dođe do brončane medalje. Tu je i brončani s ovogodišnjeg EP u Amsterdamu Danny Talbot.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije