Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Red Bull Air Race

Hannes Arch zavladao hrvatskim nebom: Bio sam pod pritiskom

Red Bull Air Race, Rovinj
Foto: Red Bull Air Race
1/9
13.04.2014.
u 21:22

Paul Bonhomme popeo se na postolje kao drugoplasirani sa samo 8 stotinki zaostatka, a trećeplasirani Japanac Yoshihide Muroya prvi je Japanac u ovom natjecanju i ujedno prvi koji se popeo na ovo prestižno pilotsko postolje

Nevjerojatni travanjski vikend u Rovinj je privukao čak 50 tisuća posjetitelja koji su protekla dva dana uživali u nevjerojatnim manevrima brzih aviona kojima je upravljalo 12 najboljih svjetskih pilota. Domaću utrku kako ju je cijelo vrijeme nazivao, Austrijanac Hannes Arch završio je s pobjedničkim trofejem u rukama i ogromnim osmijehom na licu. Utrka je imala rekordni broj srušenih zračnih vrata, ukupno šest, što je dokaz da je rovinjska staza bila jedna od najzahtjevnijih dosad.

Prvi put u povijesti Hrvatska je imala čast ugostiti Red Bull Air Race Svjetsko prvenstvo. Rovinj je drugu utrku ovogodišnjeg prvenstva dočekao i više nego spreman, s tisućama domaćih i stranih posjetitelja koji su veselo pristizali. Nedjeljno popodne u uvali Valdibora bilo je sve samo ne uobičajeno, a spretno upravljanje između 25 metara visokih zračnih vrata pri brzini do 370 kilometara na sat rijetko je koga moglo ostaviti ravnodušnim. Pobjednik prve utrke u Abu Dhabiju Paul Bonhomme popeo se na postolje kao drugoplasirani sa samo 8 stotinki zaostatka, a trećeplasirani Japanac Yoshihide Muroya prvi je Japanac u ovom natjecanju i ujedno prvi koji se popeo na ovo prestižno pilotsko postolje.

„Bio sam pod velikim pritiskom jer je, osim moje obitelji, stiglo i nekoliko tisuća navijača iz Austrije. Pozivao sam ih da me dođu bodriti i obećavao im pobjedu. I sad sam obećanje ispunio“, izjavio je Arch. Presretan zbog pobjede Hannes je svom najvećem rivalu Bonhommu poručio da sada kad je pobijedio na svom domaćem terenu, Bonhomme može pobijediti u Ascotu.

Red Bull Air Race Svjetsko prvenstvo 2014. nastavlja svoj put oko svijeta, a Rovinj je bio druga od ukupno osam utrka. Sljedeća je utrka na rasporedu 17. i 18. svibnja u Maleziji, a veličanstvenu dvanaestoricu i brze avione u njihovoj svjetskoj nebeskoj avanturi pratite na www.redbullairrace.com.

Red Bull Air Race Svjetsko prvenstvo 2014, Rovinj – rezultati:
1 ARCH Hannes 12
2 BONHOMME Paul 9
3 MUROYA Yoshihide 7
4 MCLEOD Pete 5
5 IVANOFF Nicolas 4
6 SONKA Martin 3
7 HALL Matt 2
8 LAMB Nigel 1
9 BESENYEI Peter 0
10 CHAMBLISS Kirby 0
11 DOLDERER Matthias GER 0
12 GOULIAN Michael USA 0

Komentara 1

GI
gismund
09:43 14.04.2014.

ovo je stvarno bio pravi spektakl i vjerujem da su svi koji su došli uživali. jedini minus bio je odlazak iz grada kad su tisuće automobila istovremeno krenule prema istarskom ipsilonu i napravile kilometarske kolone i totalno zagušenje prometa kojee je potrajalo par sati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije