Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pogled u plavo u Orebiću

Goran Čolak protiv petorice u ronjenju na dah

Pogled u plavo Orebić
Foto: Pogled u plavo
1/14
29.05.2016.
u 22:10

Goran Čolak natjecao se u disciplini statika ronjenja na dah protiv udruženih snaga pet osoba, te je dah pod vodom zadržao punih 9:01 minuta, dok su ostali ronici zajedno uspjeli zadržati dah svega 8:05 minuta

Pogled u plavo u Orebiću ovog vikenda izmamio je osmjeh na lice mnogobrojnoj djeci koja su imala priliku, po prvi put, zaroniti pod punom ronilačkom opremom i na zabavan način, pod vodom, promatrati fotografije bogatog podvodnog svijeta.

Zahvaljujući Pomorsko Športskoj Udruzi "Peliška jedra" projekt Pogled u plavo koji već sedmu godinu za redom neumorno radi na promociji ronjenja i ponuda u ronjenju, gostovao je u Orebiću tijekom ovog vikenda 28. i 29. svibnja, u Lučici.

Pomorsko Športska Udruga "Peliška jedra“ krenula je i u smjeru edukacije, promocije te ekologije, organizacijom ronilačke sekcije, gdje je prva grupa tečajaca ekološkom akcijom čišćenja podmorja promovirarala svoj rad i ukazala na važnost očuvanja čistoće mora. HONDA Marine sa partnerom Jovica Bucalo ustupili su brzo plovilo koje je bilo na raspolaganju svim sudionicima ekološke akcije u čišćenju akvatorija Pelješca.

Na svoj već prepoznatljiv i originalan način, u montažnom bazenu promjera 10 metara i dubine 1.30 metara, tvrtke Remax iz Slovenije, instruktori ronilačke sekcije "Peliških  jedara“, te ronioci ronilačkog kluba HRVI Nemo Adriatic, inače članovi Specijalističe ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, zaronili su besplatno više od 250 djece i mladih, uz kratki tečaj i poštivanje osnovnih pravila ronjenja.

Svi zainteresirani posjetitelji manifestacije dobili su sve potrebne informacije o ronjenju, isprobali ronilačnu opremu, te zajedničkim uronom sa instruktorom ronjenja u bestežinskom stanju, pogledali i podvodnu izložbu fotografija poznatnog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića.

- Ronim već treći put. Super mi je to jer sam vidjela potopljeni brod i ribu. Ići ću još jedanput sa svojom sekom - rekla je 8-godišnja Iva kojoj je ovo prvo iskustvo pod vodom, a ne i zadnje.

Nakon upoznavanja početnika sa tehnikama i vještinama ronjenja, a u sklopu manifestacije, u nedjelju, petero sudionika/volontera okušalo se u ronjenju na dah uz bok europskom i svjetskom rekorderu u ronjenju na dah, Goranu Čolaku.

Goran Čolak natjecao se u disciplini statika ronjenja na dah protiv udruženih snaga pet osoba, te je dah pod vodom zadržao punih 9:01 minuta, dok su ostali ronici zajedno uspjeli zadržati dah svega 8:05 minuta.

Cilj ovog natjecanja je skrenuti pažnju na sigurnost zdravlja, te pripremu cijelog tijela za ronjenje na dah i ukazati na razliku između amatera, rekreativnog i profesionalnog sportaša kojemu je način života prilagođen vježbanju i sportu.

- Prvi puta sam pokušao natjecati se protiv petero ljudi i bilo je fora, ujedno mi je ovo i priprema za svjetsko prvenstvo - rekao je Goran Čolak, ambasador projekta Pogled u plavo.

Sve sudionike pozdravio je načelnik općine Orebić i predsjednik Turističke zajednice Orebić, Tomislav Ančić, a prigodnim riječima obratio se posjetiteljima i predsjednik Udruge "Peliška jedra - Josip Bucalo.

Poseban doprinos ovoj manifestaciji pridonjela je dugogodišnja suradnja sa srednjom grafičkom školom iz Zagreba, gdje je grupa multimedijskih tehničara pod vodstvom profesorice Marijane Brdar ovjekovječila najznačanije kadrove, dok je MAGIS TIM – marketinška agencija udahnula novi vizual projektu.

Za ugodno ronjenje uz glazbenu podlogu pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili akciji. 

>>Rab s Goranom Čolakom 'zaronio u plavo'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije