Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novca će biti

Gojanović otkrio što će biti s Medveščakom i poručio: Nećemo dopustiti da nas se uništi!

05.02.2017., Dom sportova, Zagreb - Kontinentalna hokejaska liga, 58. kolo, KHL Medvescak -Vityaz.Posljednja utakmica u Domu sportova ove sezone u Khl-u. Mark Katic.     Photo: Igor Soban/PIXSELL
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/7
07.02.2017.
u 17:00

Zbog brojnih odlazaka i suspenzija medvjedi su prekjučer igrali sa samo 13 igrača i golmanom, herojski je tako završiti KHL utakmicu.
– I ne zaboravite, imali smo praktički samo dva beka. Trudili smo se, davali zadnji atom snage, i glupo je reći, ali zadovoljni smo unatoč porazu jer stvarno smo dali sve od sebe – rekao je napadač Medveščaka Tomi Zanoški.
Svjestan je Tomi da je ovo možda bila posljednja KHL utakmica u Ledenoj

Hokejaši Medveščaka dugo se nisu dali s leda nakon utakmice protiv Vitjaza (3:5), slušali su kako im je 5500 navijača skandiralo unatoč porazu, a bili su i svjesni da je za mnoge od njih to bila posljednja utakmica u Ledenoj u dresu medvjeda. A možda i posljednja domaća Medveščaka u KHL-u, jer sve su manje šanse da će Rusi zagrebačkom klubu produljiti ugovor na iduću sezonu.


Zadovoljni, unatoč porazu

Zbog brojnih odlazaka i suspenzija medvjedi su prekjučer igrali sa samo 13 igrača i golmanom, herojski je tako završiti KHL utakmicu.


– I ne zaboravite, imali smo praktički samo dva beka. Trudili smo se, davali zadnji atom snage, i glupo je reći, ali zadovoljni smo unatoč porazu jer stvarno smo dali sve od sebe – rekao je napadač Medveščaka Tomi Zanoški.


Svjestan je Tomi da je ovo možda bila posljednja KHL utakmica u Ledenoj.

– Neće biti kraj svijeta ispadnemo li iz KHL-a. EBEL će donijeti stara rivalstva, koja nedostaju navijačima. Nedostaje im da mogu na gostovanja autobusom. Uglavnom, siguran sam da će dvorana biti puna budemo li igrali i u Austrijskoj ligi. A ja ću ostati u Medveščaku bez obzira na sve – zaključio je Zanoški.


Zanoški je bio tek jedan od čak četiri Zagrepčana koji su prekjučer igrali protiv Vitjaza. Uz Zanoškog tu su bili i Janković, Miličić i Smolec. Dokaz je to da je sve ovo imalo smisla jer četiri rođena Hrvata u drugoj najjačoj ligi svijeta velik je uspjeh.


– Lijepo je igrati KHL, sretan sam da sam upisao i jednu asistenciju protiv Vitjaza – rekao je Miličić.
Sezona za Medveščak je praktički završena, ostale su još samo dvije gostujuće utakmice sljedeći tjedan kod Slovana.


Predsjednik Damir Gojanović podvukao je crtu na sezonu.


– Nisam zadovoljan jer sam želio da uđemo u doigravanje. Ali, bili smo u takvoj financijskoj situaciji da nismo bili spremni ići do kraja. Bili smo primorani prodavati da spasimo budžet, odnosno klub – rekao je Gojanović i dodao:


– Bojao sam se katastrofe u utakmici protiv Vitjaza, jer nije lako igrati s 13 igrača, ali ispala je jedna od najljepših utakmica sezone.


Predsjednik je otkrio planove za iduću sezonu.

– Zasad su veće šanse da ćemo igrati EBEL, za tu ligu imamo financijskih sredstava. A i Austrijanci su nas prihvatili kao svoje, već su nas nazvali svojim članom, žele nas natrag. Mi smo im dali financijske garancije, predstavili i roster koji bismo imali. Naravno, ako Rusi kažu, pokrit ćemo vam cijeli budžet, onda ćemo KHL igrati i sljedeće sezone – rekao je Gojanović i dodao:


– Nama u vodstvu kluba nije lako, jer trenutačno sjedimo u mraku, ne znamo gdje ćemo igrati. Ali, sve ćemo znati u idućih mjesec dana.
Na sve što je Medveščak učinio u KHL-u Gojanović je jako ponosan.


Borba s dugovima

– Četiri puta okrenuli smo planet Zemlju, uspjeli smo odraditi četiri sezone u drugoj najjačoj ligi svijeta. To je ogroman uspjeh. Ako smo mogli igrati u orbiti, jer KHL jest orbita, onda ćemo moći igrati i EBEL. Ponosan sam što smo napravili bazu, naši domaći dečki Miličić, Janković i Smolec, igrajući u KHL-u, pokazali su da EBEL mogu igrati lijevom rukom. Uvjeren sam da ćemo biti jako kompetitivni u EBEL-u budemo li ondje igrali sljedeće sezone.


Gojanović će se nastaviti boriti za klub, ostat će na njegovu čelu.

– Ostajem na mjestu predsjednika. Ne želim ostaviti klub u katastrofi, opet sam tu i želim na nivou izgurati sljedeću sezonu, zasad vjerojatnije u EBEL-u.
Na kraju se osvrnuo i na dugove koji postoje prema nekim igračima.
– Osam godina borimo se s dugovima, ali uvijek smo sve na kraju zakrpali. Nikad se nismo predavali. Sve se ovo može uništiti jako brzo, ali nećemo to dopustiti – zaključio je Gojanović.

Komentara 8

FU
FULL
19:23 07.02.2017.

Gojanoviću, Gojanoviću, tko te ne zna skupo bi te platio.

ST
stimo
19:15 07.02.2017.

jeli zabranjeno komentirati ili sam prvi

FU
FULL
09:02 08.02.2017.

Od Ebella nema ni E, drugi je par rukava što si netko želi sačuvati pozicije u klubu, tu leži sva igra i demagogija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije