Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FIVB World Tour

Poreč počeo s pripremama za najveći sportski događaj

Poreč Major
Foto: Poreč Major
1/4
24.04.2015.
u 16:40

Centralni teren u samom centru grada bit će izgrađen za pet tisuća posjetitelja, a ulaz je besplatan za sve gledatelje dok se mjesta ne popune.

Najbolji igrači svijeta u odbojci na pijesku, po 32 tima u muškoj i ženskoj konkurenciji, već se mjesecima pripremaju za najiščekivaniju svjetsku seriju koja započinje upravo u Hrvatskoj. Swatch Beach Volleyball Major Series najprestižnija je serija u sklopu FIVB World Toura, koja sezonu otvara turnirom Poreč Major, čiji se temelji upravo postavljaju na nekoliko lokacija u gradu, a uskoro počinje i izgradnja centralnog terena u porečkoj uvali Peškeri. Osim vrhunskog sporta te zabavnog karaktera samog turnira, važno je naglasiti da igrači na Poreč Major dolaze po bodove za Olimpijske igre u Riju 2016., gdje se očekuje da će odbojka na pijesku biti jedan od najatraktivnijih sportova.

Centralni teren u samom centru grada bit će izgrađen za pet tisuća posjetitelja, a ulaz je besplatan za sve gledatelje dok se mjesta ne popune. Valja napomenuti da je nagradni fond turnira 800 tisuća dolara što je dosad najveći nagradni fond jednog turnira u Hrvatskoj.

Hrvatska će, također, imati svoje predstavnike na pijesku, naime, wildcard za ovo prestižno natjecanje dobit će po dva hrvatska tima u muškoj i ženskoj konkurenciji. O samom značaju cijelog projekta govori i činjenica da je ambasador i globalni promotor turnira upravo jedan od najvećih europskih pjeskaša svih vremena – Julius Brink – Olimpijski pobjednik iz 2012, svjetski i višestruki europski prvak, koji u Poreč stiže pratiti događanja na Peškeri.

Poreč Major počinje 2. lipnja te završava velikim finalom u nedjelju 7. lipnja. Od utorka do četvrtka na rasporedu su kvalifikacije, petak je rezerviran za četvrtfinale i polufinale, a u subotu i nedjelju posjetitelje očekuje pravi odbojkaški spektakl i okršaj najboljih ekipa svijeta. Više informacija pratite na www.swatchmajorseries.com i Facebook profilu Poreč Major.

>> Hrvatska domaćin najprestižnije odbojkaške serije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije