Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKO PRVENSTVO

Rukometaši otvorili prvenstvo s dvije pobjede, rukometašice s dva poraza

Rukomet na pijesku
Foto: Beach Handball Croatia
1/3
30.06.2015.
u 21:16

Muški su pobijedili Njemačku (24:16, 22:12) i Švedsku (24:20, 24:14), a žene su izgubile od Španjolske (10:15, 14:19) i Nizozemske (14:15, 19:20).

Hrvatska muška reprezentacija odlično je otvorila Europsko prvenstvo u rukometu na pijesku u Lloret de Maru. U prvoj utakmici pobijedila je Njemačku (24:16, 22:12), dok je u drugoj svladala Švedsku (24:20, 24:14). Ženska reprezentacija izgubila je i protiv domaćina Španjolske (10:15, 14:19) i protiv Nizozemske (14:15, 19:20).

Ždrijeb je već u veljači odredio kako će Hrvatska u prvoj utakmici snage odmjeriti s Njemačkom.  Protiv momčadi koja se vratila nakon nekoliko godina, hrvatski seniori su bili uvjerljivi i bez problema utakmicu završili u svoju korist. Obrana je od prve minute sjajno igrala, a nekoliko dobrih obrana vratara i blokova pridonijelo je rezultatu 24:16 u prvom setu i 22:12 u drugom u korist trostrukih europskih prvaka.

U tom ritmu nastavili su i protiv Šveđana. Zanimljivo je da su Hrvati oba seta završili s 24 boda, dok su Šveđani prvi zaključili s 20. Nešto bolji su bili u drugom setu kada je na semaforu stajalo 14:24.

- Protiv Njemačke smo bili koncentrirani, igrali smo od početka do kraja kako znamo i umijemo, dok smo protiv Šveđana otvorili malo nesigurno. Oni su za nas tradicionalno nezgodna ekipa i svaki put se malo patimo s njima, ali na kraju uvijek uspijemo pobijediti tako da sam zadovoljan - rekao je Drago Vojnović koji igra na poziciji pivota.

Zadovoljan je i izbornik Davor Rokavec, a nada se istom tempu sutra protiv Poljske i Ukrajine.

- Sve ide prema planu, nema nikakvih neželjenih stvari. Sve dogovoreno smo ispoštovali. Neke smo ispravili, a one će nam biti potrebne sutra kada imamo dvije jače utakmice - smatra izbornik.

Seniorke su pak u prvoj utakmici poražene od domaće ekipe, Španjolske s 2:0 u setovima. Po završetku prvog dijela na semaforu je stajalo 10:15, a nakon drugog seta 14:19 u korist domaćina.

- U početku nismo imale sreće, par lopti nam se odbilo od stative, a kasnije smo krenule ubrzano s obzirom da su one zabijale. Malo neiskustva, isprobavanje terena, ali vjerujem da smo nešto naučile iz toga i da ćemo dalje biti pametnije - rekla je kapetanica Vlatka Šamarinec.

Tijesno je bilo s Nizozemkama, a u oba seta izgubile su bodom razlike, 14:15 i 19:20.

- Malo  sreće nam je nedostajalo. Trebale smo poraditi na obrani, napad je dobro funkcionirao za razliku od prošle utakmice, ali eto, jednostavno nije bilo sreće - rekla je reprezentativka Lucija Kelava.

Raspored utakmica možete vidjeti OVDJE.

Live stream utakmica s glavnog terena možete pratiti OVDJE.

>> Hrvatska ide po četvrto europsko zlato, to nam je cilj

Komentara 1

Avatar @proma_trač
@proma_trač
23:06 30.06.2015.

Meni su žene uvijek igrale bolji rukomet. Muške gledati je jednostavno naporno, dosadno, bespotrebno,...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije