Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUKOMET NA PIJESKU

Seniori nastavili pobjednički niz, seniorke izgubile od Ukrajine

Rukomet na pijesku
Beach Handball Croatia
02.07.2015.
u 15:54

'Iskreno, mislim da je bila prevelika želja i da smo zbog toga izgorjele. Previše želje, a premalo pameti. Ukrajinke su imale dobru vratarku, a nama je nedostajalo malo sreće.'

Muška seniorska reprezentacija nastavila je pobjednički niz na Europskom prvenstvu u rukometu na pijesku. U četvrtak su svladali domaćina Španjolsku i zauzeli prvo mjesto u grupi A, dok je ženska reprezentacija izgubila u raspucavanju protiv Ukrajine.

Susret sa Španjolskom završio je rezultatom 2:0 u setovima, a odlična obrana i još bolji napad rezultirali su pobjedom u prvom setu sa 16:9. U drugom setu Španjolci su krenuli agresivnije i cijeli set igralo se za bod, dva razlike. U posljednjih deset sekundi rezultat je bio 16:15 za Hrvatsku, a Španjolska je imala napad, no sjajni je Igor Totić obranio posljednju loptu. Vrlo dobar bio je i drugi vratar David Henigman koji je tijekom utakmice obranio nekoliko ključnih lopti.

- Čestitam dečkima, igrali smo stvarno super obranu. Prvi set smo dobili stvarno lako, to nam je odlučio David na golu. Stvarno je  obranio par ključnih lopti i puno bolje smo obrambeno stajali. Drugi set smo se malo pogubili, dosta su nam fućkali za jedan bod, nismo baš u obrani neke dogovore ispoštovali, primili smo možda tri, četiri prelagana gola. Eto, drago mi je da sam mogao pomoći sa zadnje dvije lopte. To je to više manje, idemo dalje - rekao je Totić nakon utakmice.

Seniorke su pak danas igrale važnu utakmicu protiv Ukrajine, a o pobjedniku su odlučila raspucavanja. Ukrajina je dobila prvi set rezultatom 18:14, dok su Hrvatice bile bolje u drugom s 15:11. U raspucavanju su malo više sreće imale Ukrajinke i zaključile susret sa 6:4.

- Iskreno, mislim da je bila prevelika želja i da smo zbog toga izgorjele. Previše želje, a premalo pameti. Ukrajinke su imale dobru vratarku, a nama je nedostajalo malo sreće - rekla je reprezentativka Josipa Nuić.

Susret je prokomentirala i izbornica Mateja Brezić.

- Mogu reći da ove djevojke koje su promašile, da one ne pucaju inače tako. Preplašile su se visine golmanice i sve lopte su išle poluvisoko. To je bila čista nesreća i dekoncentracija. Da su pucale onako kako znaju, vjerujem da bi utakmica drugačije završila, ali eto, što je tu je, dale su sve od sebe - izjavila je Brezić.

Raspored utakmica možete vidjeti OVDJE.

Live stream utakmica s glavnog terena možete pratiti OVDJE.

>> Drugog dana Eura četiri pobjede i jedan poraz

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije