Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Atletika

Eret za 40 minuta popravio rekord na 50 km hodanja

Bruno Erent
Petar Glebov/PIXSELL
14.10.2015.
u 00:30

On je na 50 kilometara osvojio 14. mjesto s novim rekordom Hrvatske – 4.28:30, što je više od 40 minuta bolje od dosadašnjeg rekorda Želimira Haubriha.

Na Prvenstvu Njemačke u Andernachu u cestovnom hodanju uspješno je nastupio i naš Bruno Erent. On je na 50 kilometara osvojio 14. mjesto s novim rekordom Hrvatske – 4.28:30, što je više od 40 minuta bolje od dosadašnjeg rekorda Želimira Haubriha.

Rekord je Želimir držao gotovo pune četiri godine, a ostvario ga je u Beču. Inače, Eretov rezultat nije dovoljan da ove sezone bude ni među prvih 150 u svijetu.

Najbolji rezultat ove sezone na 50 km ima Slovak Marek Toth – 3:34.48, a svjetski rekord je 3:32.33 iz 2014. godine, a drži ga Francuz Yohann Diniz.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije