Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krunoslav Strahija

Do popodneva liječi ljude, a navečer igra odbojku u 1. ligi

Krunoslav Strahija
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/7
23.10.2016.
u 10:11

Na prvom mjestu mi je posao. U klubu su svjesni toga i složili su se da treniram kada ću moći dolaziti na treninge. Dakle, ujutro ću raditi u bolnici, a popodne ću odlaziti na treninge - kaže Krunoslav Strahija

Krunoslav Strahija (26) jedinstven je slučaj u hrvatskoj, a možda i europskoj odbojci. Naime, uz igranje u zagrebačkoj Mladosti Krunoslav će za mjesec dana početi specijalizaciju u KBC sestre Miliosrdnice.

- Nakon šest godina studiranja na Medicinskom fakultetu, te šest mjeseci stažiranja počeo sam pratiti javne natječaje za posao u bolnici. Javio sam se za natječaj u Vinogradsku bolnicu gdje sam primljen i gdje ću početi raditi za mjesec dana. Specijalizirao sam abdominalnu kirurgiju - počeo je svoju priču Krunoslav.

Kad sam dežuran nema tekme

Drugim riječima odbojka će malo pasti u drugi plan?

- Da, na prvom mjestu mi je posao. U klubu su svjesni toga i složili su se da treniram kada ću moći dolaziti na treninge. Dakle, ujutro ću raditi u bolnici, a popodne ću odlaziti na treninge. Dokad ću tako izdržati vidjet ću. Ovu sezonu ću probati tako, a za sljedeću ću vidjeti. Da, tu su još i vikendi kada su utakmice. Nažalost, onaj vikend kad ću biti dežuran u bolnici neću moći pomoći momčadi - rekao je Krunoslav.

Kao srednjoškolac nije razmišljao da će jednog dana biti liječnik.

- Prvo nisam uopće znao što ću studirati. Odbojku igram od šestog razreda osnovne škole. Bilo je nekako logično da upišem Kineziološki fakultet. Volio sam prirodne znanosti, posebice biologiju pa sam upisao medicinu - istaknuo je.

Profesionalno igranje odbojke i Medicinski fakultet nisu baš da idu ruku pod ruku.

- Istina. Fakultet mi je oduzimao jako puno vremena. Studirati i trenirati bilo je naporno. Već u to vrijeme znalo se događati da ne mogu trenirati dvaput dnevno kao ostali igrači. Nekad se dogodilo da sam na popodnevnom treningu bio jako umoran. Znalo se dogoditi da nakon treninga dođem doma, odspavam sat vremena i onda idem učiti. Svi su me znali pitati kako uspijevam sve stići. A ja im odgovoram da je sve u dobroj organizaciji. Tako će biti i sada kada počnem raditi. Znam da za posao kirurga treba stopostotna koncentracija. I zato ću procijeniti hoću li ili ne otići na trening ili utakmicu, a znam, da me čeka operacija. Dobro, u početku ću vjerojatno asistirati kod operacija, ali i to zahtjeva koncentraciju - rekao je Strahija.

Prvi trener u Daruvaru bio mu je Davor Meringer. Kada se klub ugasio, poklopilo se da sam došao u Zagreb na studij, a na prijedlog mog trenera otišao sam na probu u Mladost. Treneri u Mladosti su bili zadovoljni prikazanim tokom tog tjedna, te su me odlučili zadržati u momčadi - rekao je Strahija.

Svojim dobrim igrama došao je i do reprezentacije, prvo juniorske, a potom seniorke.

Ispiti ispred reprezentacije

- Sa juniorskom reprezentacijom igrao sam kvalifikacije za plasman na Svjetsko prvenstvo. Bio sam pozvan i na pripreme seniorske reprezentacije ali sam morao otkazati. Bio sam na petoj godini studija i baš sam u to vrijeme imao važne ispite. Tko zna, možda bih napravio veću odbojkašku karijeru, ali odlučio sam da je medicina na prvom mjestu. Jasno, kasnije nisam više pozivan u reprezentaciju - istaknuo je.

Kako ste proveli prošlo ljeto koje je vjerojatno bilo posljednje da ste slobodni?

- Pa, bio sam na odmoru u Ičićima, a veći dio ljeta igrao sam za studentsku reprezenaciju Zagreba na Svjetskim sveučilišnim igrama. Ubrzo su počele i pripreme za novu sezonu tako da je ljeto zaista brzo prošlo.
Mladost je u sezonu krenula osvajanjem Superkupa, u Interligi ste pobijedili Ljubljanu, sudionike Lige prvaka, a u Challenge kupu imate visoke ambicije.

- Prvi trofej je u Zagrebu. Što se tiče domaćeg prvenstva i kupa jedini pravi suparnik nam je Mladost iz Kaštela. U Challenge kupu u prva dva kola imamo za suparnike austrijske momčadi i to bi morali proći - istaknuo je tehničar Mladosti.

Suigračima je lako kad u momčadi imaju liječnika. Ako se netko ozlijedi prvi možete priskočiti u pomoć.

- Nadam se da se takvo što neće dogoditi - zaključio je Krunoslav Strahija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije