Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČINJE SP

Dedek odmah dobio japanski naklon do poda

Odbojka
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
23.09.2014.
u 09:00

Hrvatskog izbornika zanima samo današnja utakmica u Rimu protiv 
Argentine, koja je zadnji put na SP-u igrala prije 12 godina, a najbolje su bile 1960. (8. mjesto).

Odbojkašice Hrvatske danas protiv Argentine (10.30 sati) u Rimu otvaraju nastup na svom trećem Svjetskom prvenstvu. Prije četiri godine u Japanu otvorili smo pobjedom protiv Kube (3:0), što je bila senzacija. Kasnije smo još pobijedili i Kazahstan, ali nismo prošli u drugi krug.

Trst prije Barija

- Jasno da nam je cilj plasirati se u drugi krug, ali ne želim razmišljati tako daleko. Idemo korak po korak. Sad me zanima samo Argentina. Dobro sam ih proučio i vjerujem da možemo do prvih bodova - rekao je Angelo Vercesi, izbornik Hrvatske.

Skupina je takva da je jednostavno moramo proći. Objektivno su jače Italija i Njemačka, ali morali bismo u skupini biti ispred Dominikanske Republike, Argentine i Tunisa. Bilo bi sjajno kada bismo ponovili rezultat iz 1998. godine kada smo bili šesti.

- Objektivno je da drugi krug igramo u Trstu, gdje dolazi treći i četvrti sastav naše skupine. Kamo sreće da se prevarim pa da odemo u Bari, kao prvi ili drugi - istaknuo je Juraj Jogunica, team menadžer.

O prvim dojmovima iz Rima Jogunica je rekao:

- Smještaj i hrana su u redu. Do dvorane imamo od 20 do 40 minuta vožnje, ovisi o gužvi. Djevojke su trenirale u dvorani Palalottomatica, gdje ćemo igrati protiv Argentinki. Teško je očekivati da će biti ispunjena do posljednjeg mjesta, ali 10.000 gledatelja očekujem kada budemo igrali protiv domaćina - istaknuo je Juraj.

Zanimljivo je da su Argentinke bolje rangirane od Hrvatske. One su na 19., a mi na 23. mjestu svjetske rang-liste. Njima će ovo biti peti nastup na svjetskim prvenstvima. Najbolji plasman ostvarile su 1960. godine kada su bile osme, a posljednji put su igrale na SP-u prije 12 godina.

- Argentinke su uvijek bile u sjeni Brazila na prvenstvima Južne Amerike. Osvojile su šest srebrnih i 12 brončanih medalja, ali nijednu zlatnu - istaknuo je Vercesi.

I dok sve naše igračice igraju u inozemstvu, najviše igračica Argentine dolazi iz Boca Juniorsa. Pet ih igra u Europi, dvije u Rumunjskoj te po jedna u Turskoj, Njemačkoj i Francuskoj.

Maja jedina u Ligi prvakinja

Za razliku od Argentinki, imamo barem jednu igračicu koja će ove sezone igrati u ligi prvakinja - Maju Poljak. Imali bismo tri da su u reprezentaciji Mira Topić i Hana Čutura, koje će ove godine igrati za poljskog prvaka Impel iz Wroclava.

A posebna atrakcija u našoj reprezentaciji je dr. Ivan Fattorini, čuveni lijenik iz doba najveće slave Cibone, ali i reprezentacije bivše Jugoslavije.

- Dedek je već stekao simpatije predsjednika Japanskog odbojkaškog saveza. Naime, kada su se upoznali i kada mu je Fattorini rekao da je bio gost u obiteljskog kući najpoznatijeg japanskog kirurga, ovaj je ostao zabezeknut i samo mu se naklonio do poda - ispričao je Juraj Jogunica.

Raspored Hrvatske - 23.rujna: Argentina; 24. rujna - Italija; 25. rujna - Dominikanska Republika; 27. rujna - Tunis; 28. rujna - Njemačka

>> Mia Jerkov: Došlo je 2000 ljudi, to je znak da nas publika cijeni

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije