Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Red Bull Air Race

Pogledajte vrhunske akrobacije na nebu iznad Rovinja!

Red Bull Air Race
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/24
30.05.2015.
u 14:58

Prema procjenama Hrvatske turističke zajednice, tijekom ova dva dana u Rovinju će boraviti između 50 i 80 tisuća ljudi.

Sportsko-turistički događaj godine u Hrvatskoj, utrka za Red Bull Air Race svjetsko prvenstvo, počeo je danas u Rovinju te ponovno okupio velik broj ljubitelja zračnih akrobacija iz Hrvatske i okolnih zemalja.

„Preobrazba Hrvatske u cjelogodišnju destinaciju jest jedan od glavnih ciljeva Ministarstva turizma te svakako možemo reći da ovakve manifestacije pridonose stvaranju tog imidža. Iznimno nam je drago što se drugu godinu zaredom ovakva utrka održava u Hrvatskoj, u Rovinju, to nam je pokazatelj koliko je pozitivan dojam imala prošlogodišnja utrka na gledateljstvo i organizatore iz Red Bulla“, poručio je iz Rovinja ministar turizma, Darko Lorencin.

Red Bull Air Race i ove je godine u Rovinj privukao velik broj posjetitelja te potvrdio da je jedan od najznačajnijih događaja koji promiču hrvatski turizam i Rovinj kao vrhunsku destinaciju, izjavio je član Uprave Adris grupe i predsjednik Uprave Maistre Tomislav Popović.

„Svi Maistrini kapaciteti su popunjeni. Prema trenutnom stanju bukinga možemo govoriti o rastu od čak 15 posto kod hotela. Samo u ovoj predsezoni bilježimo 14 posto više noćenja, čemu je pridonijelo i održavanje Red Buli Air Race. Što ovaj događaj znači za destinaciju, ali i za kompaniju, najbolje govori brojka posjetitelja koja je došla u Rovinj. Takav događaj donosi veliku vidljivost i to je izuzetno važno za promociju hrvatskog turizma. Bilo bi dobro da imamo više takvih događaja u cijeloj Hrvatskoj, to je jedan od alata kako postati atraktivnija destinacija. Investicijama u turizam vrijednima gotovo tri milijarde kuna, Adris grupa i Maistra stvorile su infrastrukturne i operativne preduvjete za održavanje ovako značajnih i zahtjevnih događaja visokih standarda“, poručio je Tomislav Popović.

Već je prošle godine prvi Red Bull Air Race u Rovinju izazvao veliki interes medija, a ovogodišnje izdanje natjecanja prati gotovo 300 svjetskih medija. Slika iz Rovinja danas ide uživo u 15 svjetskih medija, a prijenos se može gledati u brojnim zemljama, među kojima su i Austrija, Njemačka, Španjolska, Velika Britanija, Poljska i Francuska.

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL/Borna Filic/PIXSELL

Gradonačelnik Rovinja, Giovanni Sponza ističe kako Rovinj želi iskoristiti ovu veliku šansu da gledateljima širom svijeta pokaže svoju jedinstvenu ljepotu iz jedne osobite perspektive.

„Činimo sve kako bi u najmanju ruku bili jednako dobri organizatori i domaćini kao i prošle godine, a u nekim segmentima i bolji. Ova velika manifestacija iziskuje posebne organizacijske napore. Na organizaciji uključeni su mnogobrojni zaposlenici sigurnosnih i javnih službi, više od 200 volontera, a siguran sam da će se građanke i građani Rovinja kojima se ovih dana umnogome poremetila svakodnevnica, kao i uvijek do sada pokazati kao izuzetni domaćini. Priželjkujem da uvjeti budu naklonjeni pilotima i da svi uživaju u vrhunskom doživljaju“, kazao je Sponza.

Uvod u današnji zračni spektakl bio je sinoćnji Flying Sensation Party, na kojemu su predstavljeni piloti koji će se natjecati leteći između 25 metara visokih zračnih vrata brzinama i do 370 kilometara na sat.

Danas i sutra se održavaju natjecanja, a posjetitelje Rovinja večeras očekuje još jedan party u staroj Tvornici duhana Rovinj, ne kojemu su glavne zvijezde regionalna glazbena atrakcija The Frajle.

Više informacija o Red Bull Air Raceu potražite na www.tzgrovinj.hr ili na www.redbullairrace.com.

>> Felix Baumgartner došao u Rovinj uljepšati Red Bull Air Race

>> Air Race u Rovinju gledat će 80 tisuća ljudi, koliko prima Modrićev Bernabeu

Komentara 6

Avatar bok
bok
22:20 30.05.2015.

Izvrsno!

DJ
djurex
18:22 30.05.2015.

evo gledam svaki dan kako nas zaprasuju i truju chemtrails ima

DU
Deleted user
20:56 30.05.2015.

Kaže meni jedan frend Nijemac, prošle godine u njegovom gradu u Njemačkoj prilikom održavanja Red Bull trke i akrobacije BMX biciklima kroz grad , Jel imate vi nešto tako u HR ha? A kažem ja njemu, pajdo - mi imamoamo u Hrvatskoj Red Bull isto. Ali ne bicikle , več Formulu 1 u zraku - Air Race ! ;.) To je bio poen za pamčenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije