Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SK veslanje

Damir Martin srebrni u Poznanju

Damir Martin
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/5
19.06.2016.
u 14:20

Dvostruki europski veslački prvak u samcu Damir Martin osvojio je drugo mjesto na posljednjoj, trećoj regati Svjetskog kupa održanoj u poljskom Poznanju, gdje je u nedjeljnom finalu zaostao jedino za olimpijskim pobjednikom Maheom Drysdaleom.

Martin je Drysdalea prvi put u karijeri pobijedio u subotnjoj polufinalnoj utrci te nakon 1500 m finalnog okršaja bio u neznatnoj prednosti. No, iskusni Novozelanđanin, koji je na ovoj stazi prije sedam godina postavio i najbolje vrijeme u povijesti (6:33.35), uspio je u posljednjoj dionici prestići hrvatskog reprezentativca.

Drysdale je u cilj ušao u vremenu 6:37.81, te ostvario nešto više od sekunde prednosti pred Damirom Martinom (6:39.14). Treće mjesto osvojio je Britanac Alan Campbell (6:42.54).

U redoslijedu Svjetskog kupa najbolji je u konkurenciji samaca Mahe Drysdale koji je slavio na natjecanjima u Luzerneu i Poznanju, oba na kojima je nastupio. Damir Martin je slavio na prvoj regati u Vareseu, propustio nastup u Luzerneu te bio drugi u Poznanju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije