Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slobodna borba

Cro Cop: Prestajem, nisam više gladan da bih se patio

Mirko Filipović
Slavko Midžor/Pixsell
13.06.2010.
u 20:24

Mirko Filipović prekidom pobijedio Barryja i najavio kraj karijere.

Najpoznatiji hrvatski policajac ide u zasluženu mirovinu. Nakon svoje najbolje borbe u protekle četiri godine Mirko Filipović najavio je svršetak karijere. Doduše, ostavio je milimetar odškrinuta vrata za slučaj da se predomisli kao što su to činili mnogi borci. Priopćio nam je to nakon što je zahvatom gušenja, u dalekom Vancouveru, pobijedio Amerikanca Pata Barryja.

– Uz pobjedu u finalu Prideova Grand Prixa, ovo mi je najdraža borba u karijeri. Imao sam podršku naših iseljenika kao da se borim u Hrvatskoj. Uz najjače pripreme dosad dokazao sam da nisam (pre)star za ovo.

Imam "šunku" ispod oka

Priznao je da je nakon drugog pada od desnog krošea pet kilograma težeg Barryja imao dvostruku sliku.

– Drugim krošeom dobro me opalio. Osjetio sam bol u oku ispod kojeg sad imam "šunku".

Još u kavezu kazao je da se nada da će mu šef UFC-a Dana White dati bonus za najbolji zahvat večeri. Što je poželio to se i dogodilo, Mirku je pripalo dodatnih 85.000 USD, što je džeparac u odnosu na onih 12 milijuna dolara zarađenih u karijeri.

Mirko, kao i obično, nije htio govoriti o svojoj zaradi pa smo se oslonili na insajderske informacije koji nam kažu da je na ovoj borbi zaradio milijun dolara.

– Jest, puno sam zaradio, recimo pet operacija (tri puta koljeno, po jednom nos i stopalo), oko 250 šavova te nebrojene hematome. Dakle, svoj novac krvavo sam zaradio, no još draža zarada su mi stečeni prijatelji, životna škola koju sam prošao i koju nikakvim novcem ne možeš kupiti.

Baš kada su se njegovi poklonici razgalili po forumima držeći se one "dobar si onoliko koliko je bila dobra tvoja posljednja borba", Mirko je procijenio da je pravo vrijeme da se povuče. Gdje ćeš boljeg scenarija za odlazak u mirovinu.

Izgledao je kao onaj stari, iz finala Prideova Grand Prixa, a i pobijedio je na atraktivan način. Preokrenuo je meč, uvodio je nove udarce (bočni nogom), pojačavao je tempo borbe...

– Ne vjerujem u novi ugovor s UFC-om. Držim da sam puno dao ovom sportu, borio sam se s najvećim borcima. Za ovu borbu spremao sam se kao lav i za svoju izvedbu najviše mogu zahvaliti svom treneru Nizozemcu Ivanu Hyppolitetu, ali i suvježbaču Igoru Mihajloviću. Hyppolite i Marijan Žižanović trenerske su legende od kojih sam puno naučio.

Volio bi na seminare

Mirko kaže da se ove godine više neće boriti, a moguće je i nikada više.

– Već 20 godina živim vojnički i nemam više motiva, psihičke snage za sve te spartanske pripreme. Nisam više tako gladan pobjeda. Neću prestati trenirati, no bude li mi se spavalo ostat ću u krevetu a vježbati sat vremena kasnije. Volio bih prenositi svoje znanje te s tim u vezi već imam i neke kontakte oko seminara u SAD-u, Australiji, Europi, čak i Brazilu – zaključio je Cro Cop.

Ključne riječi

Komentara 11

DU
duvno
09:37 14.06.2010.

kamokuda tebi nisu ni trebali udarci u glavu,tvoja pamet ostaje daleko od tebe.Da nam je barem malo tvoje pameti da se odmorimo....

BA
Babaroga
14:51 14.06.2010.

A što je tako velikoga Mirko napravio da mu se sada zahvaljujete ? Je li otkrio lijek protiv neke bolesti ili zaustavio rat ? Nije. Bio je još jedan nabildani mačo men koje vidite na svakih 100 metara, po narodnjačkimjačkim klubovima i kao galebove svako ljeto.

Avatar hay
hay
07:57 14.06.2010.

a što će ovaj članak ovdje? ovo huligansko premlaćivanje,gušenja,lomljenja su sport??? o Bože ima li te ?sasvim je svejedno,maltili se oni huligani na tribinama ili ovi u kavezu,ej u kavezu cccc... sport je znači nakoga svjesno osaktiti,premlatiti čovjeka je sport??? bljakkkkkkk kuda ide čovječanstvo,životinjski nagoni su kod pojedinaca iznad ljudskog....fujjjj i još lovu na tome zarađivati ,al neka i ovog divljaka kao i ostale kazna čeka...posljedice stižu za koju godinu pa neka se onda sa štakama i inv. kolicima drhtavih ruku i bezorijentranog pogleda mlate do besvijesti.....prisjest će mu ti milioni sigurno ali i treba,zasluženo je.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije