Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPLIT

Bubka pozdravio projekt stadiona "Ruža Hrvatska"

Sergej Bubka
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
1/5
17.12.2014.
u 00:30

Za boravka u Hrvatskoj Bubka će održati i sastanak s ministrom znanosti, obrazovanja i sporta Vedranom Mornarom.

Uživao je Sergej Bubka, dopredsjednik Svjetske atletske federacije, u Splitu. Primio ga je gradonačelnik Ivo Baldasar, sudjelovao je u prvoj sjednici novog Izvršnog odbora Hrvatskog atletskog saveza pod predsjedanjem Ivana Veštića. Bubki je predstavljen stadion "Ruža Hrvatska", koji imaju namjeru sagraditi braća Slaven i Jozo Žužul. Osim što bi to bio, u prvom redu, stadion nogometaša Splita, "Ruža Hrvatska" imala bi i atletsku funkciju.

– Odlično je što će se sagraditi tako moderan stadion – kazao je Bubka nakon prezentacije.

Obišao je i Park mladeži, bio u jedinstvenom masliniku atletskih velikana. Bubka je dobio i pločicu koju je postavio ispod masline.

– Ovdje je zasađeno 130 maslina u čast atletskih velikana, vi imate čast izabrati svoju maslinu. Vjerujem da ćete kroz koju godinu dobiti na poklon i ulje koje će proizvesti – obratio se Bubki predsjednik HAS-a Veštić.

Bubkin domaćin bila je naša visašica Blanka Vlašić, a velikana svjetske atletike primila su i braća Žužul. Inače, Bubka je svoj posjet nastavio u Dubrovniku, što se može tumačiti i kao predizborni čin. Naime, u ljeto 2015. bira se predsjednik IAAF-a, a kao kandidati za nasljednika Senegalca Diacka spominju se Bubka i Sebastian Coe.

>>Fenomenalno! Pogledajte kako je Lavillenie srušio Bubkin rekord star 21 godinu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije