Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hanžekovićev memorijal

Brkljačić: S tri puta manjim budžetom i dalje smo u top deset

22.07.2014., Zagreb - Pripreme za ovogodisnji Hanzekovicev memorijal poceo je obilaskom gradonacelnika Milana Bandica i direktorice mitinga Ivane Brkljacic stadiona Mladosti na Savi. Direktorica mitinga Ivana Brkljacic. Photo: Daniel Kasap/PIXSELL
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
23.07.2014.
u 08:15

Počele sanacije atletske staze na Mladosti i pregovori sa svjetskim atletskim zvijezdama, a budžet je opet smanjen.

– Sve će biti sanirano i spremno za Hanžeka – obećao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u, kako kaže, inspekcijskom obilasku atletske staze u Športskom parku Mladost.

Sve sanacije staze već su dogovorene.

– Bila je teška zima i na stazi je puno pukotina. Na njoj treniraju dva atletska kluba što je još jedan razlog zašto uvijek mora biti u dobrom stanju – rekla je Ivana Brkljačić, direktorica mitinga.

Gradonačelnik Bandić kaže da je Hanžekovićev miting uz Snježnu kraljicu i Zagreb Indoors najveći sportski događaj u Zagrebu, možda i u Hrvatskoj. Natjecat će se velika hrvatska atletska imena – uvijek sjajna Sandra Perković, Blanka Vlašić koja se vratila na svoja dva metra i Ana Šimić koja joj se tim visinama opasno približava. Na memorijalnoj utrci 110 m prepone već će tradicionalno nastupiti američki atletičar David Oliver, a pokušava se dogovoriti i dolazak svjetskog rekordera u skoku s motkom, Francuza Renauda Lavillenija.

– Naša financijska sredstava tri su puta manja nego ona ostalih svjetskih natjecanja, ali smo zato u top deset najboljih mitinga u svijetu – objašnjava Brkljačić.

Najme, u odnosu na prošlogodišnji budžet, ovogodišnji je za milijun kuna manji i iznosit će 4,7 milijuna kuna:

– To je za nas znatno smanjenje, ali takva su vremena. Imamo velike natjecateljske troškove i morat ćemo rezati na onim organizacijskim – kaže Brkljačić i dodaje kako je Hanžek "preživio" isključivo zbog ljudi koji žele da opstane i njeguju tradiciju memorijala. Hrvatska ima i sjajne bacače kugle, Nedžada Mulabegovića i Stipu Žunića koji se približavaju 21 metru. No hoće li se taj dio natjecanja održati već 1. rujna na atraktivnijoj lokaciji ili regularno kao i ostala natjecanja, još se ne zna.

>>Na Hanžeku ćemo gledati dvoboj ljepotica Španović i Klišine, dolazi Lavillenie?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije