Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODBOJKA NA PIJESKU

Brazilke će biti atrakcija Poreča

Brazilke
Vecernji.hr
22.05.2015.
u 14:45

Brazilke Juliana Felisberta i Maria Antonelli dolaze u Poreč.

Kalendar 2015 Swatch FIVB Beach Volleyball World Toura ove sezone uključuje pet FIVB Grand Slamova - četiri turnira FIVB Major Series, šest FIVB Open turnira, posebni FIVB World Tour Finals (turnir koji će se održati u SAD-u), te FIVB Beach Volleyball World Championship u Nizozemskoj. Ukupno će 15 zemalja svijeta ugostit će FIVB World Tour u ovoj godini, a među njima će biti i Hrvatska.

I dok se s nestrpljenjem iščekuje ovogodišnji ljetni sportski spektakl na Jadranu, Poreč Major, prvi od četiri Major turnira 2015 Swatch FIVB Beach Volleyball World Toura, koji će se održati od 2. do 7. lipnja, u međuvremenu su odigrana već dva Open turnira - 21. travnja sezona je započela u kineskom Fuzhou, a nastavljena je 12. svibnja u švicarskom Lucernu. U Fuzhou su prvo mjesto u muškoj konkurenciji osvojili Nijemci Bockermann-Fluggen, dok je kanadski par Broder/Valjas odnio pobjedu u ženskoj konkurenciji. U oba slučaja par je osvojio svoju prvu zlatnu medalju na turniru World Toura.

Zlato na turniru u Lucernu osvojio je kod muškaraca talijanski par Caminati/Ranghieri, i to nakon što finale turnira nije niti odigrano zbog ozljede koljena Nizozemca Meeuwsena, člana drugog finalnog para (Meeuwsen/Brouwer). Što se ženskog dijela natjecanja tiče, pobjedu u finalu odnijele su Nijemice Borger i Buthe, također osvojivši svoju prvu zlatnu medalju.

Prvi bodovi na 2015 FIVB World Touru već su podijeljeni i upisani na ljestvicu. No pravi se ogled snaga najboljih svjetskih parova odbojke na pijesku očekuje baš u Poreču. Ako spomenemo da dolaze parovi koji su prošlogodišnju sezonu završili kao broj jedan na svjetskoj ljestvici, i to u muškoj konkurenciji Latvijci Aleksandr Samoilov i Janis Smedin a u ženskoj Brazilke Juliana Felisberta i Maria Antonelli, znamo da nam neće nedostajati atraktivnih i napetih mečeva.

Komentara 1

TM
Tim_Minchin
18:24 23.05.2015.

odbojkasice... najljepse guze sportskog svijeta...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije