Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vraća se u zürichu

Blanka Vlašić: Da bismo dali šah-mat, žrtvovali smo figuru

Blanka Vlašić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
26.08.2014.
u 08:15

- Stali smo na vrijeme i uspjeli smo staviti ozljedu pod kontrolu. Trenirali smo, ali izbjegavali smo skakanje - rekla je Blanka.

Blanka Vlašić se vraća. Nakon što je zbog ozlijede koljena propustila Europsko prvenstvo u Zürichu, nastupit će u tom švicarskom gradu u četvrtak 28. kolovoza na mitingu Dijamantne lige.

Eto, kad je već propustila možda osvojiti medalju na EP-u, možda će na tom istom stadionu osvojiti ukupnu pobjedu u Dijamantnoj ligi u skoku u vis.

Za dvostruke bodove

Na posljednjem mitingu osvojeni će se bodovi udvostručiti, no jasno je da Blanka mora pobijediti ako želi biti prva. Uoči posljednjeg mitinga Blanka i Ruskinja Marija Kučina imaju po deset bodova, a iz prikrajka vreba i Ana Šimić koja na trećem mjestu ima samo dva boda manje.

– Posljednjih tjedana svaki sam dan nakon treninga odlazila na fizikalnu terapiju u Šibenik kod Nenada Bakule i situacija s ozljedama vidno se popravila. Radili smo puno vježbi za jačanje koljena i Ahilove tetive te na njihovoj stabilizaciji.

Kako je stanje postajalo bolje, pojačavala sam treninge i tada smo vidjeli da postoji šansa da nastupim u Zürichu.

Normalno smo trenirali, ali smo izbjegavali skakanje. Nismo htjeli riskirati – rekla je Blanka.

Zürich pa Zagreb

Osim što je velika stvar da završi sezonu na najbolji mogući način, Blanka ne zanemaruje činjenicu da bi se ukupnom pobjedom i lijepo zaradilo.

Naime, prvo mjesto na mitingu donosi 10.000, a ukupna pobjeda još 50.000 dolara.

– Bit će mi jako zanimljivo vidjeti kako će to izgledati nakon 20 dana bez skakanja. Vjerujem da ipak neće biti većih problema, da ću pronaći tehniku i da se ovo razdoblje neskakanja neće pokazati pogubnim. Stali smo na vrijeme, nismo išli grlom u jagode i uspjeli smo staviti ozljedu pod kontrolu.

Kako bi šahovskom terminologijom rekao doktor Đurović, žrtvovali smo figuru da bismo dali šah-mat. Zato mogu reći da će finale Dijamantne lige biti moje Europsko prvenstvo – zaključila je Blanka dodajući:

– Ako u Zürichu sve dobro prođe, nadam se da ću nastupiti i na Hanžekovićevu memorijalu u Zagrebu.

>> Blanka potvrdila: Nastupit ću na Dijamantnoj ligi u Zürichu

Komentara 3

LU
lukateli1
09:02 26.08.2014.

Izvini Blanka, godinama sam na koljenima pratio tvoje nastupe, ali sada u Cirihu, necu! razocarala si me nenastupanjem na EP! da, tamo se ne placa ni blizu kao na mitingu! Janica je skijala za Hrvatsku placuci od bolova.

DI
dinamojavolim1
11:26 26.08.2014.

a da ne pricamo o goranu koji je igrao sepajuci u juznoj americi u davis cupu

BS
bstrabi2
19:15 02.09.2014.

Kako je Blanka brzo ozdravila!Evropsko prvenstvo ju ne zanima.Tako ni boja hrvatske .Jedino lova.Treba ju kaznit.Jer nas je osramotila....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije