Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Presretna skokom

Blanka ponovno leti: Prag je melem, u jednoj noći mi se sve promijenilo

Blanka Vlašić, portal
Foto: Tino Juric/PIXSELL
27.02.2014.
u 10:20

– Nije mi bilo lako. Povratak općenito znači traženje tehnike, visine... Jako je bremenit, ne samo na skakalištu nego i na svakom treningu, svaki dan

Blanka se vratila! Naša sportska diva je opet u središtu pozornosti. Preskočivši dva metra na mitingu u Pragu, drugi put u posljednjih tridesetak mjeseci vratila se vedrina na njezino lice. Opet smo, kao mnogo puta do sada, pohrlili prema splitskoj zračnoj luci i čekali je na letu iz Münchena. Kamere i diktafoni kao da su je malo zatekli. Naporna je bila noć u Pragu, buđenje u tri ujutro, pa let do Münchena i potom u Split.

– Smetala sam osoblju u avionu, znate ono kad kolica prolaze... Budili su me, ali nije im uspijevalo – smiješeći se govorila je Blanka Vlašić.

Vratili smo se u Prag.

– Odličan je osjećaj ponovno letjeti preko dva metra. Natjecanje u Pragu bilo je posebno, postigla sam rezultat iznad svojih očekivanja – kazala je Blanka.

Kada je preskočila dva metra, potekle su joj i suze. Još prije sedam dana nije sve izgledalo tako bajno, a sada...

– Nije mi bilo lako. Povratak općenito znači traženje tehnike, visine... Jako je bremenit, ne samo na skakalištu nego i na svakom treningu, svaki dan. Prag je svojevrsni melem na sve moje rane – kaže Blanka.

Prisjetila se detalja.

– Bojan me morao smirivati, nestalna sam u tehnici. Na dva metra pogodila sam idealan ritam... U jednoj noći se sve promijenilo – rekla je Blanka.

Izgleda kao da joj je pao kamen sa srca. Sada puno drugačije gleda prema Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Sopotu. Na put ide u utorak. Medalju nismo spomenuli, ali...

– Voljela bih ući u finale sa što manje skokova, pa što bude... Bitno mi je da budem usredotočena na sebe. Ne smijem puno razmišljati, jer kad se bacim u velika razmišljanja uvalim se u probleme...

Zajedno s njom sve češće je Ana Šimić. Ide joj dobro, a i Blanki je ugodnije na zaletištu kada ima društvo.

– Ana je svježa nada. Zadovoljna sam što smo sada dvije, to je nešto što se ne događa često, vjerojatno ćemo jedna drugoj praviti društvo u Dijamantnoj ligi. Ana ide naprijed iz godine u godinu, navijam za nju i potpora sam joj – zaključila je veselo Blanka Vlašić.

>> Blanka u suzama nakon što je preskočila dva metra
>> Blanka sa dva metra najbolja u Pragu, Šimić druga

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije