Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATLETIKA

Blanka jedva u finale: Noge su mi zaspale na 1,95 metara

Blanka Vlašić
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
07.03.2014.
u 19:30

- Treba se dobro naspavati i koncentrirati za finale. A u finalu će sve ovisiti o tome kako se budem osjećala - kaže Blanka.

Blanka Vlašić jedva je ušla u finale skoka u vis na Svjetskom dvoranskom prvenstvu koje se održava u poljskom Sopotu. Blanka je kvalifikacije završila s preskočenih 1,92 metra i sreća je što je visinu norme – 1,95 metara – preskočilo samo sedam visašica.

 Blanka je iz prvog pokušaja preskočila 1,84 i 1,92 metra (1,88 je propustila) i to je bilo dovoljno za diobu osmog mjesta sa Belgijkom Thiam i ulazak u finale.

– Kad su došle ove ključne visine, kao da su mi noge malo zaspale, ne znam zašto. Kvalifikacije mogu pokazati sve najbolje, ali danas je novi dan i novo natjecanje. Voljela bih da sam ušla sa 195, da sam to skočila iz prve i da danas čekam finale puna samopouzdanja – rekla je Blanka Vlašić.

Na zagrijavanju ništa nije upućivalo na to da će biti drame.

– Da, na zagrijavanju je sve bilo u redu – istaknula je Blanka.

Jesu li se možda pojavili bolovi u peti ili Ahilovoj tetivi?

– Ne, sve je super. Zdrava sam, ništa ne boli – rekla je naša visašica.

Je li problem bio u podlozi?

– Ne, podloga je odlična. I dobro je da sam je u kvalifikacijama dobro “upoznala” – rekla je Blanka.

Finale je u večernjem terminu, početak je u 19.15 sati.

– Da, to je više moje vrijeme nego ovo ujutro u deset. Ništa, treba se dobro naspavati i koncentrirati za finale. A u finalu će sve ovisiti o tome kako se budem osjećala. Da sam se na pokušajima za 1,95 metara osjećala kao na početku kvalifikacija, ja bih to preskočila. Ali nisam. Da, da, nema šale s kvalifikacijama koje znaju biti jako stresne. U to sam se opet uvjerila. A sve sam znala. Znala sam da ima jako puno cura (17, nap. a.), znala sam da će dugo trajati – rekla je Blanka kojoj je ovo šesti finale na svjetskim dvoranskim prvenstvima. Jedno više ima samo Španjolka Ruth Beitia.

Ana Šimić i dalje ostaje bez plasmana u finale na velikim natjecanjima. Ove je sezone triput preskočila 1,94 metra, no u Sopotu je zapela na 1,92 metra. I sama je rekla da nije jutarnji tip pa je u kvalifikacijama doista izgledala jako pospano.

– Ništa se posebno nije dogodilo. Očekivala sam da ću skočiti više, ali nisam. Idem dalje, što se bolje pripremiti za sezonu na otvorenome – rekla je Ana Šimić.

>> Blanka se provukla u finale, Ana zapela u kvalifikacijama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije