Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ilhan Mansiz

Bilić je sjajan, bit će prvak 
s Bešiktašem

04.12.2014., Ledena dvorana Doma sportova, Zagreb - 47. Zlatna pirueta Zagreba 2014.  Parovi, kratki program, Olga Bestandigova - Ilhan Mansiz, Turska. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
08.12.2014.
u 08:30

- Lakše je 90 minuta trčati na nogometnom travnjaku nego klizati pet minuta. Nevjerojatno je da sam nogomet trenirao dva sata dnevno, a klizanje čak osam.

Nakon što smo odgledali nastupe Ilhana Mansiza u kratkom i slobodnom programu na međunarodnom klizačkom natjecanju 47. Zlatna pirueta, slobodno možemo ustvrditi da je bio puno, puno bolji nogometaš.

- Mislite da ja to ne znam - sa smješkom će 39-godišnjak.

Nakon petominutnog klizanja jedva je disao.

- Lakše je 90 minuta trčati na nogometnom travnjaku nego klizati pet minuta. Nevjerojatno je da sam nogomet trenirao dva sata dnevno, a klizanje čak osam – rekao je Mansiz, koji je nogometu karijeru počeo u Njemačkoj.

- Logično jer sam se tamo i rodio, u Kemptenu. Kao klinac sam igrao za Augsburg, a seniorsku karijeru počeo sam u drugoj momčadi Kölna - počeo je priču Mansiz.

Od 1995. do 2003. godine igra u turskim klubovima, Gençlerbirliğiju, Kusadasiju, Samsunsporu i Bešiktašu s kojim je 2003. osvojio prvenstvo Turske.

- Nadam se da će nakon šest godina Beșiktaș ponovno biti prvak. Slaven Bilić tamo radi odličan posao. Sviđa mi se kao trener. Ne mogu se sjetiti jesam li ikada igrao protiv njega. Možda nikad. Ipak je stariji desetak godina od mene - rekao je Ilhan.

Igrao bi on nogomet možda i danas.

- Imao sam osam operacija na oba koljena. Nije išlo. Nakon što sam odigrao jednu sezonu u Japanu, potpisao sam ugovor s Herthom. Ali, nisam nikad odigrao nijednu utakmicu zbog stalnih ozljeda. Nekako sam se uspio "zakrpati" i odigrati još za Ankaragucu i onda 2006. godine nije više išlo - rekao je Ilhan.

Najljepše doba bilo mu je 2002. godine kada je s Turskom osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji.

- Sve oko tog SP-a bilo je predivno. To nikad neću zaboraviti. Jasno, najdraži pogodak karijere bio mi je protiv Senegala, odlučujući u susretu za broncu. Ušao sam umjesto Hakana Sukura i postigao zlatni pogodak - kaže Manzis.

A najdraži potez?

- Ha, ha, kada sam prodao "oksford" Robertu Carlosu na istom prvenstvu protiv Brazila - kaže Mansiz.

A klizanje?

- Nastupao sam u jednom turskom TV Showu "Ples na ledu". Partnerica mi je bila Olga Beständigova, koja je s bratom nastupila na Zimskim olimpijskim igrama u Salt Lake Cityju 2002. godine. Došli smo na ideju da se počnemo natjecati u nadmetanju sportskih parova. I kad već nisam igrao na Europskom prvenstvu kao nogometaš, neka bude kao klizač - zaključio je Ilhan.

>> Sjećate li se nogometaša Mansiza? Klizat će na Zlatnoj pirueti!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije